Shakshuka i meksikansk stil

total tid 15 min.
5 min. tilberedningstid
10 min. koketid

Shakshuka er en varm frokostrett med egg posjert i en tykk tomatsaus. Denne oppskriften for to er krydret med smakene fra Mexico.

Ingredienser

2 porsjoner
1 ss
olivenolje
2 
laurbærblad
1 ts
kvernet koriander
2 
allehåndebær
 ½ 
løk
 ½ 
chilipepper
4 
saftige tomater
250 g
kokte kidneybønner
2 
egg

I tillegg:

Fersk koriander
1 
avokado
1 
baguett
1 ts
svarte sesamfrø
Næringsinnhold (per porsjon): 2617 kJ  /  625 kcal
24,4 g Fett
28,4 g Protein
67,3 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Varm olivenoljen i en stekepanne. Surr den opphakkede løken i olivenolje. Tilsett tomater i terninger, hakket chili og malt koriander, laurbærblad og allehånde. Stek i cirka 5 minutter.

Steg 2

Tilsett bønnene og Kikkoman Soyasaus og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Knekk eggene på toppen. Reduser varmen og dekk kjelen med et lokk. Kok til eggehvitene er ugjennomsiktige.

Steg 3

Dryss over sesamfrø før servering. Server med avokado, fersk koriander og en baguette.

Oppskrifts-ID: 1098

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Varm olivenoljen i en stekepanne. Surr den opphakkede løken i olivenolje. Tilsett tomater i terninger, hakket chili og malt koriander, laurbærblad og allehånde. Stek i cirka 5 minutter.

Tilsett bønnene og Kikkoman Soyasaus og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Knekk eggene på toppen. Reduser varmen og dekk kjelen med et lokk. Kok til eggehvitene er ugjennomsiktige.

Dryss over sesamfrø før servering. Server med avokado, fersk koriander og en baguette.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.