Mochi crêpes kake

total tid 40 min.
10 min. tilberedningstid
30 min. koketid

Denne deilige kaken består av flere lag med mochi-crepes i japansk stil laget av klebrig rismel og en søt Kikkoman soyasauskrem. Det er enkelt, men imponerende! Du trenger en 14 cm vid kakering.

Ingredienser

4 porsjoner

1) Til mochi crêpes, pisk sammen:

38 g
hvetemel
38 g
klebrig rismel
1 klype
salt
25 g
sukker
1 
vispet egg (størrelse M)
25 g
smeltet usaltet smør pluss litt til smør for å steke crêpes
1 ¼ dl
melk

2) Til soyasaussirupen:

36 g
sukker
18 g
vann

Eller:

40 g
sukker

3) Til soyasauskremen:

250 g
krem (35-42 % fett)
25 g
sukker
20 g
avkjølt soyasaussirup 2) (* Sucrée 20 g, sukker 40g, har du Kikkoman rissaus/sucrée, så trenger du ikke 2. trinn)
Næringsinnhold (per porsjon): 1479 kJ  /  353 kcal
23,2 g Fett
4,8 g Protein
31,7 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1) Til mochi crêpes, pisk sammen:

  1. Sikt sammen mel og klebrig rismel, legg i en bolle og lag en fordypning i midten.
  2. Tilsett salt med egg og sukker i fordypningen.
  3. Tilsett smeltet smør til fordypningen.
  4. Bruk en visp, bland gradvis væsken (egg-, smør-, salt- og sukkerblanding) i midten med melet til en deig, tilsett deretter melken gradvis, og bland til en jevn deig.
  5. Hell røren gjennom en sil, dekk med plastfolie direkte på deigen og avkjøl den i ca 1-2 timer.
  6. Bland røren godt igjen.
  7. Varm en liten stekepanne (ca. 14 cm), smør den, stek 8 crêpes etter hverandre (etter hver crêpe legger du et fuktig klede under pannen for å redusere varmen fra pannen litt) og la dem avkjøles.

Steg 2

2) Til soyasaussirupen:

  1. Ha vann og sukker i en liten kjele og kok opp på høy varme.
  2. Når blandingen koker, reduser varmen til middels, tilsett Kikkoman soyasaus, la det småkoke i ca 3 minutter og avkjøl til romtemperatur.

Steg 3

3) Til soyasauskremen:

  1. Pisk fløten og når den begynner å stivne, tilsett soyasaussirup og sukker og pisk til den blir stiv.

Steg 4

4) Til kakeoppsettet:

  1. Legg en 14 cm kakering på et fat, ha en crêpe i den og smør tynt med litt av kremen.
  2. Gjenta prosessen til alle crêpes og fløte er brukt opp. La kaken kjøle i 1 time.
  3. Ta av kakeringen og server kaken.

Oppskrifts-ID: 948

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1) Til mochi crêpes, pisk sammen:

  1. Sikt sammen mel og klebrig rismel, legg i en bolle og lag en fordypning i midten.
  2. Tilsett salt med egg og sukker i fordypningen.
  3. Tilsett smeltet smør til fordypningen.
  4. Bruk en visp, bland gradvis væsken (egg-, smør-, salt- og sukkerblanding) i midten med melet til en deig, tilsett deretter melken gradvis, og bland til en jevn deig.
  5. Hell røren gjennom en sil, dekk med plastfolie direkte på deigen og avkjøl den i ca 1-2 timer.
  6. Bland røren godt igjen.
  7. Varm en liten stekepanne (ca. 14 cm), smør den, stek 8 crêpes etter hverandre (etter hver crêpe legger du et fuktig klede under pannen for å redusere varmen fra pannen litt) og la dem avkjøles.

2) Til soyasaussirupen:

  1. Ha vann og sukker i en liten kjele og kok opp på høy varme.
  2. Når blandingen koker, reduser varmen til middels, tilsett Kikkoman soyasaus, la det småkoke i ca 3 minutter og avkjøl til romtemperatur.

3) Til soyasauskremen:

  1. Pisk fløten og når den begynner å stivne, tilsett soyasaussirup og sukker og pisk til den blir stiv.

4) Til kakeoppsettet:

  1. Legg en 14 cm kakering på et fat, ha en crêpe i den og smør tynt med litt av kremen.
  2. Gjenta prosessen til alle crêpes og fløte er brukt opp. La kaken kjøle i 1 time.
  3. Ta av kakeringen og server kaken.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.