Medisterkaker med brun saus
Medisterkaker med brun saus er både en klassisk hovedrett og tilbehør til juleribba.
Tilberedning
Steg 1
Varm opp en stekepanne på middels varme med litt smør i. Form medisterfarsen til runde kaker og stek dem gylne på begge sider.
Steg 2
Legg medisterkakene over i en kjele eller gryte.
Steg 3
Når alle medisterkakene er stekt, dekker du dem til med vann eller kraft. Kok opp og la medisterkakene trekke i cirka 10 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ta vare på kokekraften til sausen.
Steg 4
Lag jevning ved å blande hvetemel og fløte i et tett glass og rist det til det er klumpfritt. Kok opp kraften, og hell i jevningen i en tynn stråle. Rør hele tiden, så det ikke blir klumper.
Steg 5
Rør til sausen koker opp, og la den småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett Kikkoman soyasaus, skiver av brunost og litt nykvernet pepper. Server medisterkaker med brun saus, poteter, rosenkål og tyttebærsyltetøy.
Oppskrifts-ID: 937
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer