Medisterkaker med brun saus
Medisterkaker med brun saus

Medisterkaker med brun saus

5 1 vurderinger

Medisterkaker med brun saus er både en klassisk hovedrett og tilbehør til juleribba.

Ingredienser

4 porsjoner
1 kg
medisterfarse
3 ½ ss
smør
3 ss
hvetemel
2 dl
fløte
4 dl
kraft
2 skive
brunost
Pepper
Næringsinnhold (per porsjon):2875 kJ / 692 kcal
53,1 gFett
30,8 gProtein
22,6 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Varm opp en stekepanne på middels varme med litt smør i. Form medisterfarsen til runde kaker og stek dem gylne på begge sider.

Steg 2

Legg medisterkakene over i en kjele eller gryte.

Steg 3

Når alle medisterkakene er stekt, dekker du dem til med vann eller kraft. Kok opp og la medisterkakene trekke i cirka 10 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ta vare på kokekraften til sausen.

Steg 4

Lag jevning ved å blande hvetemel og fløte i et tett glass og rist det til det er klumpfritt. Kok opp kraften, og hell i jevningen i en tynn stråle. Rør hele tiden, så det ikke blir klumper.

Steg 5

Rør til sausen koker opp, og la den småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett Kikkoman soyasaus, skiver av brunost og litt nykvernet pepper. Server medisterkaker med brun saus, poteter, rosenkål og tyttebærsyltetøy.

Oppskrifts-ID: 937

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Varm opp en stekepanne på middels varme med litt smør i. Form medisterfarsen til runde kaker og stek dem gylne på begge sider.

Legg medisterkakene over i en kjele eller gryte.

Når alle medisterkakene er stekt, dekker du dem til med vann eller kraft. Kok opp og la medisterkakene trekke i cirka 10 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ta vare på kokekraften til sausen.

Lag jevning ved å blande hvetemel og fløte i et tett glass og rist det til det er klumpfritt. Kok opp kraften, og hell i jevningen i en tynn stråle. Rør hele tiden, så det ikke blir klumper.

Rør til sausen koker opp, og la den småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett Kikkoman soyasaus, skiver av brunost og litt nykvernet pepper. Server medisterkaker med brun saus, poteter, rosenkål og tyttebærsyltetøy.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Oppdag mer

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.