Marinert sellerirot
Marinert sellerirot

Marinert sellerirot

total tid50 min.
15 min.tilberedningstid
5 min.koketid
30 min.hviletid

Selleri blir gourmet! Denne smakfulle sellerirotsalaten svømmer i en umami-rik marinade av pikant ponzu yuzu, kremete majones og sennep.

Ingredienser

2 porsjoner

Marinade:

2 ss
majones
2 ts
sennep
1 ts
lønnesirup

Salat:

300 g
sellerirot
 ½ 
Granny Smith-eple
1 klype
salt

Garnering:

1 ss
ristede pinjekjerner
6 
snacktomater
1 klype
bladpersille

Tilberedning

Steg 1

3 ss Kikkoman Ponzu - en blanding av soyasaus, eddik og yuzujuice2 ss majones – 2  sennep – 1 ts lønnesirup

Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle.

Steg 2

300 g sellerirot –  ½  Granny Smith-eple – 1 klype of salt

Skrell og rasp selleriroten og eplet. 
Dryss en klype salt over selleriroten og la det trekke i minst 30 minutter. Klapp den deretter tørr med tørkepapir.

Steg 3

Sausen til marinaden – 1 ss Ristede pinjekjerner – 6  snacktomater – 1 klype bladpersille

Legg eplet og selleriroten i bollen fra steg 1 og krydre med marinaden.
La stå i kjøleskapet i minst 1 time.
Etterpå rister du pinjekjernene i noen minutter og drysser dem over retten med tomater og bladpersille.

Oppskrifts-ID: 1297

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

3 ss Kikkoman Ponzu - en blanding av soyasaus, eddik og yuzujuice2 ss majones – 2 sennep – 1 ts lønnesirup

Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle.

300 g sellerirot – ½ Granny Smith-eple – 1 klype of salt

Skrell og rasp selleriroten og eplet. 
Dryss en klype salt over selleriroten og la det trekke i minst 30 minutter. Klapp den deretter tørr med tørkepapir.

Sausen til marinaden – 1 ss Ristede pinjekjerner – 6 snacktomater – 1 klype bladpersille

Legg eplet og selleriroten i bollen fra steg 1 og krydre med marinaden.
La stå i kjøleskapet i minst 1 time.
Etterpå rister du pinjekjernene i noen minutter og drysser dem over retten med tomater og bladpersille.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.