Kremete rødkålsuppe
Sett litt farge på vintermåltidene med vår rødkålsuppe. Jordaktig rødkål og poteter blandes med hvitløk og rødløk, beriket med Kikkoman Ponzu Sitron, dill og en dæsj krem – helt ideelt når du trenger å bli varm på kalde dager.
Tilberedning
Steg 1
400 g rødkål – 300 g poteter – 1 rødløk – 2 fedd hvitløk
Hakk rødkålen. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Finhakk rødløken og hvitløken.
Steg 2
1 ss smør – 1 ss olivenolje – 2 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – 1 liter grønnsakskraft
Varm opp smøret og olivenoljen i en tykkbunnet stekepanne. Tilsett rødløk, hvitløk, rødkål og poteter. Stek i 3 minutter under hyppig omrøring. Tilsett Kikkoman Ponzu Sitron og rør om. Hell i grønnsakskraften, legg på lokk og la det koke i ca. 30 minutter til grønnsakene er myke.
Steg 3
1 ts svart pepper – 1 ts eplecidereddik – 1 dl krem – 30 g nøtter (f.eks. pistasj, cashew eller pekan) – ½ ts rosépepper (hel) – 1 ss hakket dill
Mos suppen med stavmikser til den blir jevn. Rør inn svart pepper, eplecidereddik og 0,7 dl krem. Hell suppen i boller. Hakk nøttene, knus rosépepperen, og bruk dette som garnityr sammen med resten av kremen og dillen.
Oppskrifts-ID: 1380
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer