Kremete rødkålsuppe
Kremete rødkålsuppe

Kremete rødkålsuppe

total tid40 min.
10 min.tilberedningstid
30 min.koketid

Sett litt farge på vintermåltidene med vår rødkålsuppe. Jordaktig rødkål og poteter blandes med hvitløk og rødløk, beriket med Kikkoman Ponzu Sitron, dill og en dæsj krem – helt ideelt når du trenger å bli varm på kalde dager.

Ingredienser

2 porsjoner
400 g
rødkål
300 g
poteter
1 
rødløk
2 
fedd hvitløk
1 ss
smør
1 ss
olivenolje
1 liter
grønnsakskraft
1 ts
svart pepper
1 ts
eplecidereddik
1 dl
krem
30 g
nøtter (f.eks. pistasj, cashew eller pekan)
 ½ ts
rosépepper (hel)
1 ss
hakket dill
Næringsinnhold (per porsjon):3230 kJ / 772 kcal
32 gFett
13 gProtein
41 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

400 g rødkål – 300 g poteter – 1  rødløk – 2  fedd hvitløk

Hakk rødkålen. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Finhakk rødløken og hvitløken.

Steg 2

1 ss smør – 1 ss olivenolje – 2 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer1 liter grønnsakskraft

Varm opp smøret og olivenoljen i en tykkbunnet stekepanne. Tilsett rødløk, hvitløk, rødkål og poteter. Stek i 3 minutter under hyppig omrøring. Tilsett Kikkoman Ponzu Sitron og rør om. Hell i grønnsakskraften, legg på lokk og la det koke i ca. 30 minutter til grønnsakene er myke.

Steg 3

1 ts svart pepper – 1 ts eplecidereddik – 1 dl krem – 30 g nøtter (f.eks. pistasj, cashew eller pekan) –  ½ ts rosépepper (hel) – 1 ss hakket dill

Mos suppen med stavmikser til den blir jevn. Rør inn svart pepper, eplecidereddik og 0,7 dl krem. Hell suppen i boller. Hakk nøttene, knus rosépepperen, og bruk dette som garnityr sammen med resten av kremen og dillen.

Oppskrifts-ID: 1380

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

400 g rødkål – 300 g poteter – 1 rødløk – 2 fedd hvitløk

Hakk rødkålen. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Finhakk rødløken og hvitløken.

1 ss smør – 1 ss olivenolje – 2 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer1 liter grønnsakskraft

Varm opp smøret og olivenoljen i en tykkbunnet stekepanne. Tilsett rødløk, hvitløk, rødkål og poteter. Stek i 3 minutter under hyppig omrøring. Tilsett Kikkoman Ponzu Sitron og rør om. Hell i grønnsakskraften, legg på lokk og la det koke i ca. 30 minutter til grønnsakene er myke.

1 ts svart pepper – 1 ts eplecidereddik – 1 dl krem – 30 g nøtter (f.eks. pistasj, cashew eller pekan) – ½ ts rosépepper (hel) – 1 ss hakket dill

Mos suppen med stavmikser til den blir jevn. Rør inn svart pepper, eplecidereddik og 0,7 dl krem. Hell suppen i boller. Hakk nøttene, knus rosépepperen, og bruk dette som garnityr sammen med resten av kremen og dillen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.