Kremete maissuppe med knasende gode kjerner
Kremete maissuppe med knasende gode kjerner

Kremete maissuppe med knasende gode kjerner

total tid55 min.
15 min.tilberedningstid
40 min.koketid

Nyt den søte, fløyelsaktige fyldigheten i denne kremete sukkermaissuppen. Garnert med ristede sprø kjerner og en dæsj saltet krem blir denne suppen en «maissiv» nytelse.

Ingredienser

2 porsjoner
80 g
løk
30 g
smør
200 g
frossen eller hermetisert sukkermais
 ½ ts
spisskummen
 ½ ts
oregano
 ½ ts
tørket hvitløk
 ½ ts
tørket ingefær
400 dl
grønnsaks- eller kjøttkraft
4 dl
grønnsaks- eller kjøttkraft
2 dl
kokosmelk

Ristede frø:

10 g
solsikkefrø
10 g
gresskarfrø
5 g
chiafrø
1 dl
kremfløte
1 ts
edelsøtt paprikapulver
Næringsinnhold (per porsjon):3784 kJ / 904 kcal
72,8 gFett
26,2 gProtein
29,8 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

80 g løk – 30 g smør – 200 g frossen eller hermetisert sukkermais –  ½ ts spisskummen –  ½ ts oregano –  ½ ts tørket hvitløk –  ½ ts tørket ingefær – 80 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus400 dl grønnsaks- eller kjøttkraft – 200 dl kokosmelk

Hakk løken og stek den i smør i ca. 5 minutter til den er gyllenbrun. Tilsett sukkermaisen og krydderne og stek i ca. 1 minutt. Tilsett Kikkoman Soyasaus, kraft og kokosmelk, og la det småkoke i ca. 30 minutter. Bruk en mikser og kjør det til en jevn blanding.

Steg 2

10 g solsikkefrø – 10 g gresskarfrø – 5 g chiafrø

Rist frøene i en stekepanne under hyppig omrøring i ca. 5 minutter til de er brune.

Steg 3

100 dl kremfløte (fra kjøleskapet) – 1 ts edelsøtt paprikapulver – 15 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Visp den kalde fløten til den har rett konsistens (dvs. til kremen blir stiv og ikke flytter på seg når bollen snus opp ned), krydre deretter med paprikapulver og Kikkoman Soyasaus.
Hell blandingen fra steg 1 i to boller, ha 1 porsjon krem i hver av dem og pynt med ristede frø.

 

Tips:

Du kan tilsette kyllingbryst i terninger (når du steker løken) eller tofu (ved slutten av koketiden) til suppen.

Oppskrifts-ID: 1363

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

80 g løk – 30 g smør – 200 g frossen eller hermetisert sukkermais – ½ ts spisskummen – ½ ts oregano – ½ ts tørket hvitløk – ½ ts tørket ingefær – 80 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus400 dl grønnsaks- eller kjøttkraft – 200 dl kokosmelk

Hakk løken og stek den i smør i ca. 5 minutter til den er gyllenbrun. Tilsett sukkermaisen og krydderne og stek i ca. 1 minutt. Tilsett Kikkoman Soyasaus, kraft og kokosmelk, og la det småkoke i ca. 30 minutter. Bruk en mikser og kjør det til en jevn blanding.

10 g solsikkefrø – 10 g gresskarfrø – 5 g chiafrø

Rist frøene i en stekepanne under hyppig omrøring i ca. 5 minutter til de er brune.

100 dl kremfløte (fra kjøleskapet) – 1 ts edelsøtt paprikapulver – 15 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Visp den kalde fløten til den har rett konsistens (dvs. til kremen blir stiv og ikke flytter på seg når bollen snus opp ned), krydre deretter med paprikapulver og Kikkoman Soyasaus.
Hell blandingen fra steg 1 i to boller, ha 1 porsjon krem i hver av dem og pynt med ristede frø.

 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.