Kremete maissuppe med knasende gode kjerner
Nyt den søte, fløyelsaktige fyldigheten i denne kremete sukkermaissuppen. Garnert med ristede sprø kjerner og en dæsj saltet krem blir denne suppen en «maissiv» nytelse.
Ingredienser
Ristede frø:
Tilberedning
Steg 1
80 g løk – 30 g smør – 200 g frossen eller hermetisert sukkermais – ½ ts spisskummen – ½ ts oregano – ½ ts tørket hvitløk – ½ ts tørket ingefær – 80 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 400 dl grønnsaks- eller kjøttkraft – 200 dl kokosmelk
Hakk løken og stek den i smør i ca. 5 minutter til den er gyllenbrun. Tilsett sukkermaisen og krydderne og stek i ca. 1 minutt. Tilsett Kikkoman Soyasaus, kraft og kokosmelk, og la det småkoke i ca. 30 minutter. Bruk en mikser og kjør det til en jevn blanding.
Steg 2
10 g solsikkefrø – 10 g gresskarfrø – 5 g chiafrø
Rist frøene i en stekepanne under hyppig omrøring i ca. 5 minutter til de er brune.
Steg 3
100 dl kremfløte (fra kjøleskapet) – 1 ts edelsøtt paprikapulver – 15 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Visp den kalde fløten til den har rett konsistens (dvs. til kremen blir stiv og ikke flytter på seg når bollen snus opp ned), krydre deretter med paprikapulver og Kikkoman Soyasaus.
Hell blandingen fra steg 1 i to boller, ha 1 porsjon krem i hver av dem og pynt med ristede frø.
Tips:
Du kan tilsette kyllingbryst i terninger (når du steker løken) eller tofu (ved slutten av koketiden) til suppen.
Oppskrifts-ID: 1363
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer