Kremete grønnsakssuppe med kikerter
Denne rotfruktsuppen er tykk og næringsrik – perfekt for den kalde årstiden. Hvis grønnsakene stekes først, får du en fyldigere, karamellisert smak.
Tilberedning
Steg 1
3 poteter – ½ søtpotet – 2 gulrøtter – 1 løk – 1 purreløk – 1 hvitløkshode – 2 ½ cm ingefær – ½ bunt koriander – 3 ss olivenolje – 1 ts malt spisskummen
Forvarm ovnen til 190 °C. Vask grønnsakene og skjær dem i terninger. Finhakk hvitløk, ingefær og urter. Anrett alt på et stekebrett, vend inn oljen, dryss over spisskummen og bak i ovnen i 25 minutter til grønnsakene er gyllenbrune.
Steg 2
1 liter grønnsakskraft – 200 ml tomatpassata – 2 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – ½ ts peppermiks
Ha de stekte grønnsakene i en kasserolle, hell i grønnsakskraft og tomatpassata, og kok i 15 minutter. Rør blandingen til en jevn, kremete suppe og krydre med Kikkoman Ponzu Sitron Soyasaus og pepper.
Steg 3
100 g kokte kikerter – 50 g sellerirot – ½ bunt koriander – 2 ss rømme
Server suppen med kokte kikerter, raspet sellerirot, hakket koriander og rømme.
Oppskrifts-ID: 1150
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer