Kremete grønnsakssuppe med kikerter

total tid 55 min.
15 min. tilberedningstid
40 min. koketid

Denne rotfruktsuppen er tykk og næringsrik – perfekt for den kalde årstiden. Hvis grønnsakene stekes først, får du en fyldigere, karamellisert smak.

Ingredienser

3 porsjoner
3 
poteter
 ½ 
søtpotet
2 
gulrøtter
1 
løk
1 
purreløk
1 
hvitsløksfedd
2 ½ cm
ingefær
 ½ bunt
koriander
3 ss
olivenolje
1 ts
malt spisskummen
1 liter
grønnsakskraft
200 ml
tomatpassata
 ½ ts
peppermiks

Dessuten:

100 g
kokte kikerter
50 g
sellerirot
 ½ bunt
koriander
2 ss
rømme
Næringsinnhold (per porsjon): 1482 kJ  /  354 kcal
15 g Fett
10 g Protein
43 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

3  poteter –  ½  søtpotet – 2  gulrøtter – 1  løk – 1  purreløk – 1  hvitløkshode – 2 ½ cm ingefær –  ½ bunt koriander – 3 ss olivenolje – 1 ts malt spisskummen

Forvarm ovnen til 190 °C. Vask grønnsakene og skjær dem i terninger. Finhakk hvitløk, ingefær og urter. Anrett alt på et stekebrett, vend inn oljen, dryss over spisskummen og bak i ovnen i 25 minutter til grønnsakene er gyllenbrune.

Steg 2

1 liter grønnsakskraft – 200 ml tomatpassata – 2 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer ½ ts peppermiks

Ha de stekte grønnsakene i en kasserolle, hell i grønnsakskraft og tomatpassata, og kok i 15 minutter. Rør blandingen til en jevn, kremete suppe og krydre med Kikkoman Ponzu Sitron Soyasaus og pepper.

Steg 3

100 g kokte kikerter – 50 g sellerirot –  ½ bunt koriander – 2 ss rømme

Server suppen med kokte kikerter, raspet sellerirot, hakket koriander og rømme.

Oppskrifts-ID: 1150

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

3  poteter –  ½  søtpotet – 2  gulrøtter – 1  løk – 1  purreløk – 1  hvitløkshode – 2 ½ cm ingefær –  ½ bunt koriander – 3 ss olivenolje – 1 ts malt spisskummen

Forvarm ovnen til 190 °C. Vask grønnsakene og skjær dem i terninger. Finhakk hvitløk, ingefær og urter. Anrett alt på et stekebrett, vend inn oljen, dryss over spisskummen og bak i ovnen i 25 minutter til grønnsakene er gyllenbrune.

1 liter grønnsakskraft – 200 ml tomatpassata – 2 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer ½ ts peppermiks

Ha de stekte grønnsakene i en kasserolle, hell i grønnsakskraft og tomatpassata, og kok i 15 minutter. Rør blandingen til en jevn, kremete suppe og krydre med Kikkoman Ponzu Sitron Soyasaus og pepper.

100 g kokte kikerter – 50 g sellerirot –  ½ bunt koriander – 2 ss rømme

Server suppen med kokte kikerter, raspet sellerirot, hakket koriander og rømme.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.