Kalvefondue
Kalvefondue

Kalvefondue

Ingredienser

6 porsjoner

Kalvefondue:

1 liter
kalvebuljong
600 g
kalvefilet
250 g
sopp (sjampinjong eller shiitake)
3 
gulrøtter
200 g
rosenkål

Sauce Gribiche:

4 
egg
1 ss
dijon-sennep
0,6 dl
olivenolje
4 
sylteagurker
2 ss
salt kapers
 ½ bunt
persille
 ½ bunt
gressløk

Kalvekraft (til selvlaging):

3 
vårløk
1 
hvitløkbåt
2 kg
suppekjøtt av kalv
1 kg
kalveknoker
2 
gulrøtter
6 liter
vann
1 
laurbærblad
 ¼ bunt
persille
5 
stilker timian
5 
pepperkorn
10 
hvite pepperkorn
Næringsinnhold (per porsjon):1799 kJ / 429 kcal
23 gFett
35 gProtein
16 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Kalvekraft (til selvlaging)

Vask kjøttet og knokene godt. Legg i en stor suppekjele, og hell på kaldt vann. Kok opp. Skum av når vannet koker. Tilsett resten av grønnsakene, og la koke ved middels varme i minst 3 timer. Sil av, tilsett salt etter ønske.

Steg 2

Sauce Gribiche

Kok eggene. Kjøl i kaldt vann, ta av skallet. Bland 2 eggeplommer, sennep, eddik, ponzu og olivenolje til det blir en kremaktig pasta. Finhakk urter, egg, agurker, kapers og gjenværende ingredienser og bland med pastaen. Pepre etter smak.

Steg 3

Kalvefondue

Skjær opp kalvekjøttet i terninger på 2x2 cm. Kok rosenkålen i noen minutter i kokende vann. Dypp dem så i iskaldt vann. Skjær opp gulrøttene i 5 mm tykke skiver. Kok i flere minutter, til de er tyggefaste. Del opp soppen i to eller flere deler etter størrelsen. Varm kalvekraften i fonduepannen på komfyren. Sett fonduepannen på fonduesettet. Stikk kjøtt eller grønnsaker på spyd, og kok dem i kraften. Server sammen med sausene.

Tips

Vegetarisk. Vil du lage en vegetarisk fondue, bruker du grønnsakbuljong og utelater kjøttet.

I stedet for en kraft du koker selv, kan du godt bruke en ferdig kraft eller noen suppeterninger.

.

Oppskrifts-ID: 240

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Kalvekraft (til selvlaging)

Vask kjøttet og knokene godt. Legg i en stor suppekjele, og hell på kaldt vann. Kok opp. Skum av når vannet koker. Tilsett resten av grønnsakene, og la koke ved middels varme i minst 3 timer. Sil av, tilsett salt etter ønske.

Sauce Gribiche

Kok eggene. Kjøl i kaldt vann, ta av skallet. Bland 2 eggeplommer, sennep, eddik, ponzu og olivenolje til det blir en kremaktig pasta. Finhakk urter, egg, agurker, kapers og gjenværende ingredienser og bland med pastaen. Pepre etter smak.

Kalvefondue

Skjær opp kalvekjøttet i terninger på 2x2 cm. Kok rosenkålen i noen minutter i kokende vann. Dypp dem så i iskaldt vann. Skjær opp gulrøttene i 5 mm tykke skiver. Kok i flere minutter, til de er tyggefaste. Del opp soppen i to eller flere deler etter størrelsen. Varm kalvekraften i fonduepannen på komfyren. Sett fonduepannen på fonduesettet. Stikk kjøtt eller grønnsaker på spyd, og kok dem i kraften. Server sammen med sausene.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Oppdag mer

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.