Kalvefondue
Ingredienser
Kalvefondue:
Sauce Gribiche:
Kalvekraft (til selvlaging):
Tilberedning
Steg 1
Kalvekraft (til selvlaging)
Vask kjøttet og knokene godt. Legg i en stor suppekjele, og hell på kaldt vann. Kok opp. Skum av når vannet koker. Tilsett resten av grønnsakene, og la koke ved middels varme i minst 3 timer. Sil av, tilsett salt etter ønske.
Steg 2
Sauce Gribiche
Kok eggene. Kjøl i kaldt vann, ta av skallet. Bland 2 eggeplommer, sennep, eddik, ponzu og olivenolje til det blir en kremaktig pasta. Finhakk urter, egg, agurker, kapers og gjenværende ingredienser og bland med pastaen. Pepre etter smak.
Steg 3
Kalvefondue
Skjær opp kalvekjøttet i terninger på 2x2 cm. Kok rosenkålen i noen minutter i kokende vann. Dypp dem så i iskaldt vann. Skjær opp gulrøttene i 5 mm tykke skiver. Kok i flere minutter, til de er tyggefaste. Del opp soppen i to eller flere deler etter størrelsen. Varm kalvekraften i fonduepannen på komfyren. Sett fonduepannen på fonduesettet. Stikk kjøtt eller grønnsaker på spyd, og kok dem i kraften. Server sammen med sausene.
Tips
Vegetarisk. Vil du lage en vegetarisk fondue, bruker du grønnsakbuljong og utelater kjøttet.
I stedet for en kraft du koker selv, kan du godt bruke en ferdig kraft eller noen suppeterninger.
.
Oppskrifts-ID: 240
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer