Smakfull gryte med reker

total tid 30 min.
30 min. tilberedningstid

Ingredienser

4 porsjoner
350 g
reker
2 
små løk
3 
store hvitløksfedd
2 skive
ingefær
50 g
purre (hvit del)
3 ss
olivenolje
6 
spisspaprikaer i ulike farger (ca. 430 g)
1 
smør
8 ss
tomatpassata
280 g
kokosmelk
2 ½ cm
chilipepper

I tillegg

Gressløk
 ½ ts
gurkemeie
Saft av 1 sitron
3 ½ ss
hvetemel
Næringsinnhold (per porsjon): 1771 kJ  /  423 kcal

Tilberedning

Steg 1

Skrell rekene og ha i en bolle. Tilsett 2 ss soyasaus, bland sammen og la stå i kjøleskapet i ca. 20 minutter.

Steg 2

I mellomtiden finhakker du løk, hvitløk og ingefær, skjærer purren i skiver og steker sammen i en kjele med 2 ss olivenolje. Når de er lett brunet, tilsett 8 dl buljong.

Steg 3

Skjær spisspaprikaen i skiver, legg i gryten og kok opp. Tilsett passata, 2 ss soyasaus, kokosmelk, gurkemeie, sitronsaft og tynne skiver chili. Kok til paprikaen er mør.

Steg 4

Rør hvetemelet ut i 1,5 dl buljong og tilsett det i suppen til det koker opp. Kok i noen minutter til suppen tykner.

Steg 5

Varm opp 1 ss olivenolje og smør i en stekepanne. Stek rekene på begge sider.

Steg 6

Server gryten med reker og finhakket gressløk.

Oppskrifts-ID: 977

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skrell rekene og ha i en bolle. Tilsett 2 ss soyasaus, bland sammen og la stå i kjøleskapet i ca. 20 minutter.

I mellomtiden finhakker du løk, hvitløk og ingefær, skjærer purren i skiver og steker sammen i en kjele med 2 ss olivenolje. Når de er lett brunet, tilsett 8 dl buljong.

Skjær spisspaprikaen i skiver, legg i gryten og kok opp. Tilsett passata, 2 ss soyasaus, kokosmelk, gurkemeie, sitronsaft og tynne skiver chili. Kok til paprikaen er mør.

Rør hvetemelet ut i 1,5 dl buljong og tilsett det i suppen til det koker opp. Kok i noen minutter til suppen tykner.

Varm opp 1 ss olivenolje og smør i en stekepanne. Stek rekene på begge sider.

Server gryten med reker og finhakket gressløk.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.