Grillet aubergine med tamarindpaste
Østen møter Vesten med en grillet aubergine i en deilig fusjon av smaker fra Middelhavet og Asia, og ikke minst masse god umami.
Ingredienser
Grillet aubergine:
Cherrytomater:
Trøffelmajones:
Til serveringen:
Tilberedning
Steg 1
1 middels stor aubergine – 2 fedd hvitløk – 1 ss tamarindpaste – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 ss ketchup – ½ ts malt koriander – 1 klype pepper – 2 ss olivenolje
Del auberginen i to. Snitt et rutemønster på kuttsidene med kniv, men ikke skjær gjennom skallet. Knus hvitløken i en presse og ha den i en bolle. Tilsett tamarindpaste, Kikkoman Soyasaus, ketchup, malt koriander, pepper og olivenolje, og bland godt. Gni denne massen inn i auberginen og la den stå i kjøleskap i minst 1 time.
Steg 2
200 g cherrytomater – 1 ss olivenolje – 2 ss balsamicoeddik – 2 fedd hvitløk – 1 klype salt – 1 klype pepper
Bland cherrytomatene med olivenoljen og balsamicoeddiken. Tilsett hakket hvitløk, salt og pepper, og bland godt.
Steg 3
4 ss majones – 1 ss trøffelpaste (eller nyraspede trøfler) – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss rømme – 2 ss revet parmesanost – 1 klype salt – 1 klype pepper – ½ ts honning
Bland majonesen med trøffelpaste, Kikkoman Soyasaus, rømme og revet parmesan. Smak til med salt, pepper og honning, og rør om til alt er blandet godt sammen.
Steg 4
2 ss ristede pinjekjerner – 2 ss parmesanost
Legg auberginedelene på en middels varm grill og grill dem i 20-25 minutter. Vend dem av og til. Grill cherrytomatene sammen med auberginen eller stek dem kort i en grillpanne. Server grillet aubergine med trøffelmajones, cherrytomater, pinjekjerner og revet parmesan.
Oppskrifts-ID: 1230
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer