Grillet aubergine med tamarindpaste
Grillet aubergine med tamarindpaste

Grillet aubergine med tamarindpaste

total tid105 min.
15 min.tilberedningstid
30 min.koketid
60 min.marineringstid

Østen møter Vesten med en grillet aubergine i en deilig fusjon av smaker fra Middelhavet og Asia, og ikke minst masse god umami.

Ingredienser

2 porsjoner

Grillet aubergine:

1 
middels stor aubergine
2 
fedd hvitløk
1 ss
tamarindpaste
2 ss
ketchup
 ½ ts
malt koriander
1 klype
pepper
2 ss
olivenolje

Cherrytomater:

200 g
cherrytomater
1 ss
olivenolje
2 ss
balsamicoeddik
2 
fedd hvitløk
1 klype
salt
1 klype
pepper

Trøffelmajones:

4 ss
majones
1 ss
trøffelpaste (eller nyraspede trøfler)
1 ss
rømme
2 ss
revet parmesanost
1 klype
salt
1 klype
pepper
 ½ ts
honning

Til serveringen:

2 ss
ristede pinjekjerner
2 ss
parmesanost
Næringsinnhold (per porsjon):2788 kJ / 667 kcal
51 gFett
15 gProtein
22 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1  middels stor aubergine – 2  fedd hvitløk – 1 ss tamarindpaste – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss ketchup –  ½ ts malt koriander – 1 klype pepper – 2 ss olivenolje

Del auberginen i to. Snitt et rutemønster på kuttsidene med kniv, men ikke skjær gjennom skallet. Knus hvitløken i en presse og ha den i en bolle. Tilsett tamarindpaste, Kikkoman Soyasaus, ketchup, malt koriander, pepper og olivenolje, og bland godt. Gni denne massen inn i auberginen og la den stå i kjøleskap i minst 1 time.

 

Steg 2

200 g cherrytomater – 1 ss olivenolje – 2 ss balsamicoeddik – 2  fedd hvitløk – 1 klype salt – 1 klype pepper

Bland cherrytomatene med olivenoljen og balsamicoeddiken. Tilsett hakket hvitløk, salt og pepper, og bland godt.

Steg 3

4 ss majones – 1 ss trøffelpaste (eller nyraspede trøfler) – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss rømme – 2 ss revet parmesanost – 1 klype salt – 1 klype pepper –  ½ ts honning

Bland majonesen med trøffelpaste, Kikkoman Soyasaus, rømme og revet parmesan. Smak til med salt, pepper og honning, og rør om til alt er blandet godt sammen.

Steg 4

2 ss ristede pinjekjerner – 2 ss parmesanost

Legg auberginedelene på en middels varm grill og grill dem i 20-25 minutter. Vend dem av og til. Grill cherrytomatene sammen med auberginen eller stek dem kort i en grillpanne. Server grillet aubergine med trøffelmajones, cherrytomater, pinjekjerner og revet parmesan.

 

Oppskrifts-ID: 1230

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1 middels stor aubergine – 2 fedd hvitløk – 1 ss tamarindpaste – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss ketchup – ½ ts malt koriander – 1 klype pepper – 2 ss olivenolje

Del auberginen i to. Snitt et rutemønster på kuttsidene med kniv, men ikke skjær gjennom skallet. Knus hvitløken i en presse og ha den i en bolle. Tilsett tamarindpaste, Kikkoman Soyasaus, ketchup, malt koriander, pepper og olivenolje, og bland godt. Gni denne massen inn i auberginen og la den stå i kjøleskap i minst 1 time.

 

200 g cherrytomater – 1 ss olivenolje – 2 ss balsamicoeddik – 2 fedd hvitløk – 1 klype salt – 1 klype pepper

Bland cherrytomatene med olivenoljen og balsamicoeddiken. Tilsett hakket hvitløk, salt og pepper, og bland godt.

4 ss majones – 1 ss trøffelpaste (eller nyraspede trøfler) – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss rømme – 2 ss revet parmesanost – 1 klype salt – 1 klype pepper – ½ ts honning

Bland majonesen med trøffelpaste, Kikkoman Soyasaus, rømme og revet parmesan. Smak til med salt, pepper og honning, og rør om til alt er blandet godt sammen.

2 ss ristede pinjekjerner – 2 ss parmesanost

Legg auberginedelene på en middels varm grill og grill dem i 20-25 minutter. Vend dem av og til. Grill cherrytomatene sammen med auberginen eller stek dem kort i en grillpanne. Server grillet aubergine med trøffelmajones, cherrytomater, pinjekjerner og revet parmesan.

 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.