Enkel eple mochi

1 1 vurderinger
total tid 20 min.
10 min. tilberedningstid
10 min. koketid

Ingredienser

4 porsjoner

Til fyllet:

10 g
usaltet smør
1 
eple (Granny Smith), skjær i 3 cm terninger
20 g
brunt sukker

Til mochideigen:

50 g
rismel
50 g
sukker
75 g
vann
maismel til utrulling (eller potetmel)

Til garnityren:

Mynteblader
Næringsinnhold (per porsjon): 748 kJ  /  178 kcal
2,6 g Fett
1,1 g Protein
37,3 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Til fyllet:

Smelt smøret i en panne.

Steg 2

Tilsett epleterninger og stek til de er lett brune.

Steg 3

Legg til sukker og karameliserte epler. Rør inn Kikkoman sojasaus.

Steg 4

Sett i kjøleskapet.

Steg 5

Til mochideigen:

Legg klebrig rismel og sukker i en bolle som tåler varme, og tilsett vann gradvis helt til du får en tykk deig.

Steg 6

Sett deigen i 2 minutter (640 watt) i mikrobølgeovnen, rør og varm opp igjen i 1 minutt.

Steg 7

Dryss arbeidsflaten med maismel, hell mochideigen på, kjevle ut 2-3 mm tynt med rikelig med maisenna og la den avkjøles. Skjær ut 2-4 sirkler ved hjelp av en kakeform (ca. 7 cm).

Steg 8

Legg en porsjon tilberedte epleterninger på hver sirkel, brett deigen over, trykk godt ned og vend.

Steg 9

Garner på tallerkener og server pyntet med mynteblader.

Tips:

Smaker veldig godt sammen med vaniljeis.

Oppskrifts-ID: 947

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Til fyllet:

Smelt smøret i en panne.

Tilsett epleterninger og stek til de er lett brune.

Legg til sukker og karameliserte epler. Rør inn Kikkoman sojasaus.

Sett i kjøleskapet.

Til mochideigen:

Legg klebrig rismel og sukker i en bolle som tåler varme, og tilsett vann gradvis helt til du får en tykk deig.

Sett deigen i 2 minutter (640 watt) i mikrobølgeovnen, rør og varm opp igjen i 1 minutt.

Dryss arbeidsflaten med maismel, hell mochideigen på, kjevle ut 2-3 mm tynt med rikelig med maisenna og la den avkjøles. Skjær ut 2-4 sirkler ved hjelp av en kakeform (ca. 7 cm).

Legg en porsjon tilberedte epleterninger på hver sirkel, brett deigen over, trykk godt ned og vend.

Garner på tallerkener og server pyntet med mynteblader.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.