En fusjon full av smak: popkornkombo med chilihvitløk og salt karamell
Unn deg en utsøkt vanedannende smakseksplosjon med denne spicy popkornkomboen! Fyrig chilihvitløk og en forførende karamellsoyasaus møtes i den ultimate snacksoffensiven. Perfekt for koselige filmkvelder eller som en velsmakende godbit mellom måltidene.
Tilberedning
Steg 1
3 ss rapsolje – 100 g popkornkjerner
Varm rapsoljen i en tykkbunnet stekepanne. Tilsett popkornkjernene og legg på lokk. Når alle kjernene har poppet, fordeler du dem på to boller.
Steg 2
2 ss smør – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ½ ts hvitløkspulver – ½ ts paprikapulver – ¼ ts chiliflak – 1 ss revet parmesanost (valgfritt)
Tilberedning (spicy variant):
Smelt smøret i en kasserolle, tilsett så Kikkoman Soyasaus og alt krydder (hvitløk, paprika og chili). Hell blandingen over den ene popkornbollen, tilsett eventuelt parmesanost og bland godt til popkornet er dekket av kryddermiksen.
Steg 3
½ dl vann – 150 g sukker – 2 ss smør – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Tilberedning (søtsalt variant):
For å lage karamell, hell sukker og vann i en panne. Varm opp til de løser seg opp uten omrøring. Snurr pannen forsiktig slik at sukkeret blir jevnt fordelt. Når blandingen blir gyllen, tilsetter du smøret og Kikkoman Soyasaus. Rør om og hell over den andre popkornbollen.
Steg 4
Spre karamellpopkornet utover et stort stekebrett dekket med bakepapir. Vent til det hardner, knekk det deretter i biter og legg det tilbake i bollen.
Du kan servere begge popkornvariantene til enhver anledning eller ta dem med på piknik.
Oppskrifts-ID: 1285
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer