En fusjon full av smak: popkornkombo med chilihvitløk og salt karamell
En fusjon full av smak: popkornkombo med chilihvitløk og salt karamell

En fusjon full av smak: popkornkombo med chilihvitløk og salt karamell

total tid15 min.
10 min.tilberedningstid
5 min.koketid

Unn deg en utsøkt vanedannende smakseksplosjon med denne spicy popkornkomboen! Fyrig chilihvitløk og en forførende karamellsoyasaus møtes i den ultimate snacksoffensiven. Perfekt for koselige filmkvelder eller som en velsmakende godbit mellom måltidene.

Ingredienser

2 porsjoner
3 ss
rapsolje
100 g
popkornkjerner
4 ss
smør
 ½ ts
hvitløkspulver
 ½ ts
paprikapulver
 ¼ ts
chiliflak
1 ss
revet parmesanost (valgfritt)
 ½ dl
vann
150 g
sukker
Næringsinnhold (per porsjon):2845 kJ / 680 kcal
25,7 gFett
8,6 gProtein
105 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

3 ss rapsolje – 100 g popkornkjerner

Varm rapsoljen i en tykkbunnet stekepanne. Tilsett popkornkjernene og legg på lokk. Når alle kjernene har poppet, fordeler du dem på to boller.

Steg 2

2 ss smør – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ ts hvitløkspulver –  ½ ts paprikapulver –  ¼ ts chiliflak – 1 ss revet parmesanost (valgfritt)

Tilberedning (spicy variant):

Smelt smøret i en kasserolle, tilsett så Kikkoman Soyasaus og alt krydder (hvitløk, paprika og chili). Hell blandingen over den ene popkornbollen, tilsett eventuelt parmesanost og bland godt til popkornet er dekket av kryddermiksen.

Steg 3

 ½ dl vann – 150 g sukker – 2 ss smør – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Tilberedning (søtsalt variant):

For å lage karamell, hell sukker og vann i en panne. Varm opp til de løser seg opp uten omrøring. Snurr pannen forsiktig slik at sukkeret blir jevnt fordelt. Når blandingen blir gyllen, tilsetter du smøret og Kikkoman Soyasaus. Rør om og hell over den andre popkornbollen.

Steg 4

Spre karamellpopkornet utover et stort stekebrett dekket med bakepapir. Vent til det hardner, knekk det deretter i biter og legg det tilbake i bollen. 

Du kan servere begge popkornvariantene til enhver anledning eller ta dem med på piknik.

Oppskrifts-ID: 1285

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

3 ss rapsolje – 100 g popkornkjerner

Varm rapsoljen i en tykkbunnet stekepanne. Tilsett popkornkjernene og legg på lokk. Når alle kjernene har poppet, fordeler du dem på to boller.

2 ss smør – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ ts hvitløkspulver – ½ ts paprikapulver – ¼ ts chiliflak – 1 ss revet parmesanost (valgfritt)

Tilberedning (spicy variant):

Smelt smøret i en kasserolle, tilsett så Kikkoman Soyasaus og alt krydder (hvitløk, paprika og chili). Hell blandingen over den ene popkornbollen, tilsett eventuelt parmesanost og bland godt til popkornet er dekket av kryddermiksen.

½ dl vann – 150 g sukker – 2 ss smør – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Tilberedning (søtsalt variant):

For å lage karamell, hell sukker og vann i en panne. Varm opp til de løser seg opp uten omrøring. Snurr pannen forsiktig slik at sukkeret blir jevnt fordelt. Når blandingen blir gyllen, tilsetter du smøret og Kikkoman Soyasaus. Rør om og hell over den andre popkornbollen.

Spre karamellpopkornet utover et stort stekebrett dekket med bakepapir. Vent til det hardner, knekk det deretter i biter og legg det tilbake i bollen. 

Du kan servere begge popkornvariantene til enhver anledning eller ta dem med på piknik.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.