Churros med sjokoladesaus

total tid 30 min.
15 min. tilberedningstid
15 min. koketid

Churros er deilige frityrstekte smultringer som er rullet i lange strimler. De er belagt med kanelsukker og dyppet i fyldig sjokoladesaus!

Ingredienser

4 porsjoner

Churros:

2 ½ dl
vann
25 g
smør
125 g
sukker
1 ½ ts
malt kanel
175 g
hvetemel
1 
egg
Frityrolje

Sjokoladesaus:

25 g
smør
 ½ dl
kremfløte
75 g
mørk sjokolade
Næringsinnhold (per porsjon): 2452 kJ  /  588 kcal
28,7 g Fett
8,3 g Protein
74,6 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

For å lage churros-deigen: tilsett vann, smør, 25 g sukker, 0,5 ts kanel og soyasaus i en sautépanne. Varm opp til smøret er smeltet og vannet koker. Tilsett mel og rør under forsiktig oppvarming i 2-3 minutter. Fjern fra varmen og la den avkjøles i noen minutter. Rør inn egget til det er helt absorbert i deigen. Fyll deigen i sprøytepose med en stjerneformet dyse. 

Steg 2

Varm oljen til 170 grader i en stor kjele eller frityrkoker. Rull ut 5-6 cm lange deigstrimler. Stek i 3-4 minutter til de er lett gylne og sprø. 

Steg 3

Bland 1 ts kanel og 100 g sukker. Dryss de varme churrosene med sukkerblandingen.

Steg 4

Tilsett smør, fløte og hakket sjokolade til sausen i en liten kjele. Varm forsiktig til sjokoladen er smeltet og blandet sammen i kremen. Smak til med Kikkoman Soyasaus og server med churros.

Tip

Denne porsjonen med churros er ganske stor, men det er vanskelig å gjøre den mindre. Du kan røre ut all deigen på forhånd og fryse den. Så steker du bare den mengden du vil spise, og får en velsmakende godbit i løpet av minutter.

Du kan også legge vaniljeis til retten sammen med sjokoladesausen.

Oppskrifts-ID: 1059

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

For å lage churros-deigen: tilsett vann, smør, 25 g sukker, 0,5 ts kanel og soyasaus i en sautépanne. Varm opp til smøret er smeltet og vannet koker. Tilsett mel og rør under forsiktig oppvarming i 2-3 minutter. Fjern fra varmen og la den avkjøles i noen minutter. Rør inn egget til det er helt absorbert i deigen. Fyll deigen i sprøytepose med en stjerneformet dyse. 

Varm oljen til 170 grader i en stor kjele eller frityrkoker. Rull ut 5-6 cm lange deigstrimler. Stek i 3-4 minutter til de er lett gylne og sprø. 

Bland 1 ts kanel og 100 g sukker. Dryss de varme churrosene med sukkerblandingen.

Tilsett smør, fløte og hakket sjokolade til sausen i en liten kjele. Varm forsiktig til sjokoladen er smeltet og blandet sammen i kremen. Smak til med Kikkoman Soyasaus og server med churros.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.