Churros med sjokoladesaus
Churros er deilige frityrstekte smultringer som er rullet i lange strimler. De er belagt med kanelsukker og dyppet i fyldig sjokoladesaus!
Tilberedning
Steg 1
For å lage churros-deigen: tilsett vann, smør, 25 g sukker, 0,5 ts kanel og soyasaus i en sautépanne. Varm opp til smøret er smeltet og vannet koker. Tilsett mel og rør under forsiktig oppvarming i 2-3 minutter. Fjern fra varmen og la den avkjøles i noen minutter. Rør inn egget til det er helt absorbert i deigen. Fyll deigen i sprøytepose med en stjerneformet dyse.
Steg 2
Varm oljen til 170 grader i en stor kjele eller frityrkoker. Rull ut 5-6 cm lange deigstrimler. Stek i 3-4 minutter til de er lett gylne og sprø.
Steg 3
Bland 1 ts kanel og 100 g sukker. Dryss de varme churrosene med sukkerblandingen.
Steg 4
Tilsett smør, fløte og hakket sjokolade til sausen i en liten kjele. Varm forsiktig til sjokoladen er smeltet og blandet sammen i kremen. Smak til med Kikkoman Soyasaus og server med churros.
Tip
Denne porsjonen med churros er ganske stor, men det er vanskelig å gjøre den mindre. Du kan røre ut all deigen på forhånd og fryse den. Så steker du bare den mengden du vil spise, og får en velsmakende godbit i løpet av minutter.
Du kan også legge vaniljeis til retten sammen med sjokoladesausen.
Oppskrifts-ID: 1059
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer