Kremete suppe med rosenkål og poteter
Kremete suppe med rosenkål og poteter

Kremete suppe med rosenkål og poteter

5 1 vurderinger
total tid 25 min.
10 min. tilberedningstid
15 min. koketid

En jevn og varmende suppe med rosenkål og poteter, samt røykfylt bacon og en skvett Kikkoman Soyasaus for ekstra smaksdybde. Toppet med knasende sprø valnøtter og en klatt crème fraîche blir dette en festlig og elegant forrett.

Ingredienser

2 porsjoner

Soup:

200 g
rosenkål
150 g
poteter
80 g
sellerirot
40 g
løk
1 
fedd hvitløk
2 ss
olivenolje
60 
røkt bacon i terninger
15 g
smør
7 dl
grønnsakskraft
 ½ ss
hakket fersk timian
 ¼ ts
malt muskatnøtt
 ½ ts
nymalt svart pepper
0,8 dl
kremfløte

Garnityr:

20 g
valnøtter
2 ss
crème fraîche
1 ss
olivenolje
1 ts
timianblader
Næringsinnhold (per porsjon):3.134 kJ / 749 kcal
59 gFett
22 gProtein
59 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

200 g rosenkål – 150 g poteter – 80 g sellerirot – 40 g løk – 1  fedd hvitløk – 2 ss olivenolje – 60 g røkt bacon i terninger – 15 g smør – 7 dl grønnsakskraft – 1 ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ ss hakket fersk timian –  ¼ ts malt muskatnøtt –  ½ ts nymalt svart pepper – 80 dl kremfløte

Del rosenkålen i to. Skrell poteter, sellerirot og løk, og skjær dem i terninger. Finhakk hvitløken. Varm opp olivenoljen i en kasserolle og stek baconen sprø, sett den deretter til side. Ha smøret i pannen og sauter kort løk, hvitløk, rosenkål, poteter og sellerirot. Hell i grønnsakskraften og tilsett Kikkoman Soyasaus, timian, muskatnøtt og pepper. Kok til grønnsakene er møre, og kjør deretter suppen jevn med stavmikser eller i en blender. Rør inn fløte og bacon.

Steg 2

20 g valnøtter – 2 ss crème fraîche – 1 ss olivenolje – 1 ts timianblader

Rist valnøttene i en tørr panne og grovhakk dem. Øs suppen opp i skåler, topp med en skje crème fraîche, et dryss hakkede valnøtter, en skvett olivenolje og noen timianblader.

Tips

Frossen rosenkål kan også brukes, så lenge du tilsetter den 10 minutter før koketidens slutt. Du kan også justere suppens tykkelse ved å tilsette mer eller mindre kraft.

Oppskrifts-ID: 1614

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

200 g rosenkål – 150 g poteter – 80 g sellerirot – 40 g løk – 1 fedd hvitløk – 2 ss olivenolje – 60 g røkt bacon i terninger – 15 g smør – 7 dl grønnsakskraft – 1 ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ ss hakket fersk timian – ¼ ts malt muskatnøtt – ½ ts nymalt svart pepper – 80 dl kremfløte

Del rosenkålen i to. Skrell poteter, sellerirot og løk, og skjær dem i terninger. Finhakk hvitløken. Varm opp olivenoljen i en kasserolle og stek baconen sprø, sett den deretter til side. Ha smøret i pannen og sauter kort løk, hvitløk, rosenkål, poteter og sellerirot. Hell i grønnsakskraften og tilsett Kikkoman Soyasaus, timian, muskatnøtt og pepper. Kok til grønnsakene er møre, og kjør deretter suppen jevn med stavmikser eller i en blender. Rør inn fløte og bacon.

20 g valnøtter – 2 ss crème fraîche – 1 ss olivenolje – 1 ts timianblader

Rist valnøttene i en tørr panne og grovhakk dem. Øs suppen opp i skåler, topp med en skje crème fraîche, et dryss hakkede valnøtter, en skvett olivenolje og noen timianblader.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.