

Kremete suppe med rosenkål og poteter
En jevn og varmende suppe med rosenkål og poteter, samt røykfylt bacon og en skvett Kikkoman Soyasaus for ekstra smaksdybde. Toppet med knasende sprø valnøtter og en klatt crème fraîche blir dette en festlig og elegant forrett.
Ingredienser
Soup:
Garnityr:
Tilberedning
Steg 1

200 g rosenkål – 150 g poteter – 80 g sellerirot – 40 g løk – 1 fedd hvitløk – 2 ss olivenolje – 60 g røkt bacon i terninger – 15 g smør – 7 dl grønnsakskraft – 1 ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ½ ss hakket fersk timian – ¼ ts malt muskatnøtt – ½ ts nymalt svart pepper – 80 dl kremfløte
Del rosenkålen i to. Skrell poteter, sellerirot og løk, og skjær dem i terninger. Finhakk hvitløken. Varm opp olivenoljen i en kasserolle og stek baconen sprø, sett den deretter til side. Ha smøret i pannen og sauter kort løk, hvitløk, rosenkål, poteter og sellerirot. Hell i grønnsakskraften og tilsett Kikkoman Soyasaus, timian, muskatnøtt og pepper. Kok til grønnsakene er møre, og kjør deretter suppen jevn med stavmikser eller i en blender. Rør inn fløte og bacon.
Steg 2

20 g valnøtter – 2 ss crème fraîche – 1 ss olivenolje – 1 ts timianblader
Rist valnøttene i en tørr panne og grovhakk dem. Øs suppen opp i skåler, topp med en skje crème fraîche, et dryss hakkede valnøtter, en skvett olivenolje og noen timianblader.
Tips
Frossen rosenkål kan også brukes, så lenge du tilsetter den 10 minutter før koketidens slutt. Du kan også justere suppens tykkelse ved å tilsette mer eller mindre kraft.
Oppskrifts-ID: 1614
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer















