Asiatiske østers i teriyaki-dressing
Asiatiske østers i teriyaki-dressing

Asiatiske østers i teriyaki-dressing

total tid20 min.
20 min.tilberedningstid

Rå østers i en japansk-inspirert dressing laget av teriyaki-marinade, sesamolje og sprø sjalottløk.

Ingredienser

2 porsjoner
6 
ferske rå østers
1 ss
riseddik
1 ss
honning
 ½ 
sjalottløk
 ½ ts
finhakket hvitløk
1 ts
syltet ingefær (som til sushi)
2 
sjalottløk
5 dl
stekeolje
2 klype
salt

Tilberedning

Steg 1

6  ferske rå østers

Åpne østersene med en østerskniv eller be fiskehandleren gjøre det. Vær forsiktig så du ikke skjærer deg.

Steg 2

2 ss Kikkoman Teriyaki Marinade1 ss riseddik – 1 ss honning –  ¼ ts Kikkoman ristet Sesamolje ½  sjalottløk –  ½ ts finhakket hvitløk – 1 ts syltet ingefær

Bland teriyaki-marinade, riseddik, honning og olje. Hakk sjalottløk og ingefær i så små biter som mulig og tilsett dette sammen med finhakket hvitløk. Bland godt, så er dressingen ferdig.

Steg 3

2  store sjalottløker – 5 dl stekeolje – 2 klype salt

Skjær sjalottløkene i like store biter og legg dem på tørkepapir. Dryss over to klyper salt og la løken hvile i 10-15 minutter mens saltet trekker ut fuktigheten. Forvarm oljen i en gryte eller wok. Legg sjalottløken i oljen og stek til den er gyllenbrun. Ta den ut av oljen og la den renne av på tøkepapir. Dryss over salt.

Steg 4

Server østers med 1 eller 2 ts dressing og et dryss av sprø sjalottløk.

Oppskrifts-ID: 1160

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

6 ferske rå østers

Åpne østersene med en østerskniv eller be fiskehandleren gjøre det. Vær forsiktig så du ikke skjærer deg.

2 ss Kikkoman Teriyaki Marinade1 ss riseddik – 1 ss honning – ¼ ts Kikkoman ristet Sesamolje ½ sjalottløk – ½ ts finhakket hvitløk – 1 ts syltet ingefær

Bland teriyaki-marinade, riseddik, honning og olje. Hakk sjalottløk og ingefær i så små biter som mulig og tilsett dette sammen med finhakket hvitløk. Bland godt, så er dressingen ferdig.

2 store sjalottløker – 5 dl stekeolje – 2 klype salt

Skjær sjalottløkene i like store biter og legg dem på tørkepapir. Dryss over to klyper salt og la løken hvile i 10-15 minutter mens saltet trekker ut fuktigheten. Forvarm oljen i en gryte eller wok. Legg sjalottløken i oljen og stek til den er gyllenbrun. Ta den ut av oljen og la den renne av på tøkepapir. Dryss over salt.

Server østers med 1 eller 2 ts dressing og et dryss av sprø sjalottløk.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.