Asiatiske østers i teriyaki-dressing
Rå østers i en japansk-inspirert dressing laget av teriyaki-marinade, sesamolje og sprø sjalottløk.
Tilberedning
Steg 1
6 ferske rå østers
Åpne østersene med en østerskniv eller be fiskehandleren gjøre det. Vær forsiktig så du ikke skjærer deg.
Steg 2
2 ss Kikkoman Teriyaki Marinade – 1 ss riseddik – 1 ss honning – ¼ ts Kikkoman ristet Sesamolje – ½ sjalottløk – ½ ts finhakket hvitløk – 1 ts syltet ingefær
Bland teriyaki-marinade, riseddik, honning og olje. Hakk sjalottløk og ingefær i så små biter som mulig og tilsett dette sammen med finhakket hvitløk. Bland godt, så er dressingen ferdig.
Steg 3
2 store sjalottløker – 5 dl stekeolje – 2 klype salt
Skjær sjalottløkene i like store biter og legg dem på tørkepapir. Dryss over to klyper salt og la løken hvile i 10-15 minutter mens saltet trekker ut fuktigheten. Forvarm oljen i en gryte eller wok. Legg sjalottløken i oljen og stek til den er gyllenbrun. Ta den ut av oljen og la den renne av på tøkepapir. Dryss over salt.
Steg 4
Server østers med 1 eller 2 ts dressing og et dryss av sprø sjalottløk.
Oppskrifts-ID: 1160
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer