Søk
Filter
Bookmark
173 av 196

Yakiniku-roastbeef på ristet bagett

Forberedelsestid: 1 t 45 min
Marineringstid: 50 min
Brennverdi (per porsjon): 1429 kJ / 342 kcal

ingredienser for 6 porsjoner

For Yakiniku-marinaden:

  • 600 g magert biffkjøtt fra storfe
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stor tomat
  • Salt, nykvernet pepper
  • 4 fedd hvitløk
  • 40 g smør
  • 50 g baby rukkola
  • 2 bagetter
  • 2 ss sprøstekt løk

forberedelse

  1. Kok opp sukker og rødvin i en liten stekepanne for å lage yakiniku-marinaden. Når sukkeret er oppløst, tilsett soyasaus og sitronskiver og la det avkjøles.
  2. Tørk av storfekjøttet, skjær det i ca. 3 cm tykke skiver, legg det i en passende stor gratengform, hell over marinaden og gni den godt inn i kjøttet. Dekk kjøttet til med plastfolie og mariner i 40-50 minutter.
  3. Ta storfekjøttet ut av marinaden (sett resten av marinaden til side), tørk av kjøttet og stek det på sterk varme i 2 ss olje på begge sider.
  4. Forvarm stekeovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluft). Legg storfekjøttet i en stekepanne egnet for stekeovn på en foldet, krøllet aluminiumsfolie. Vask tomater, fjern stilkene, skjær tomatene i små terninger, fordel dem ved siden av kjøttet, krydre med salt og pepper, drypp over resten av olivenoljen og stek det i den forvarmede stekeovnen i 12-15 minutter.
  5. Ta stekepannen ut av stekeovnen, pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og la det hvile i ca. 10 minutter. Skrell i mellomtiden hvitløk, finhakk den og brun lett i oppvarmet smør. Like før hvitløken begynner å brunes, heller du i resten av marinaden og lar det koke lett inn.
  6. Vask rukkola og rist den tørr. Skjær bagett i skiver og rist kort i en stekepanne. Anrett kjøttet som er skåret i skiver med rukkola på bagettskivene, pynt med tomatterninger og sprøstekt løk, hell over hvitløksausen og server.

Tips: Hvis man ikke liker hvitløk, ha i resten av marinaden i det oppvarmede smøret og la det koke lett inn.

DENNE OPPSKRIFTEN KAN ENKELT LAGES PÅ GRILLEN, SÅ VEL SOM INDIREKTE PÅ BBQ.

Brukte produkter i denne oppskriften

ingredienser for 6 porsjoner

For Yakiniku-marinaden:

  • 600 g magert biffkjøtt fra storfe
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stor tomat
  • Salt, nykvernet pepper
  • 4 fedd hvitløk
  • 40 g smør
  • 50 g baby rukkola
  • 2 bagetter
  • 2 ss sprøstekt løk