
Yakiniku-roastbeef på ristet bagett

Ingredienser for 6 porsjon(er)
For Yakiniku-marinaden:
- 4 ss brunt sukker
- 4 ss rødvin
- 8 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus (ca. 80 ml)
- 2 sitronskiver
- 600 g magert biffkjøtt fra storfe
- 4 ss olivenolje
- 1 stor tomat
- Salt, nykvernet pepper
- 4 fedd hvitløk
- 40 g smør
- 50 g baby rukkola
- 2 bagetter
- 2 ss sprøstekt løk
Slik gjør du det
- Kok opp sukker og rødvin i en liten stekepanne for å lage yakiniku-marinaden. Når sukkeret er oppløst, tilsett soyasaus og sitronskiver og la det avkjøles.
- Tørk av storfekjøttet, skjær det i ca. 3 cm tykke skiver, legg det i en passende stor gratengform, hell over marinaden og gni den godt inn i kjøttet. Dekk kjøttet til med plastfolie og mariner i 40-50 minutter.
- Ta storfekjøttet ut av marinaden (sett resten av marinaden til side), tørk av kjøttet og stek det på sterk varme i 2 ss olje på begge sider.
- Forvarm stekeovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluft). Legg storfekjøttet i en stekepanne egnet for stekeovn på en foldet, krøllet aluminiumsfolie. Vask tomater, fjern stilkene, skjær tomatene i små terninger, fordel dem ved siden av kjøttet, krydre med salt og pepper, drypp over resten av olivenoljen og stek det i den forvarmede stekeovnen i 12-15 minutter.
- Ta stekepannen ut av stekeovnen, pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og la det hvile i ca. 10 minutter. Skrell i mellomtiden hvitløk, finhakk den og brun lett i oppvarmet smør. Like før hvitløken begynner å brunes, heller du i resten av marinaden og lar det koke lett inn.
- Vask rukkola og rist den tørr. Skjær bagett i skiver og rist kort i en stekepanne. Anrett kjøttet som er skåret i skiver med rukkola på bagettskivene, pynt med tomatterninger og sprøstekt løk, hell over hvitløksausen og server.
Tips: Hvis man ikke liker hvitløk, ha i resten av marinaden i det oppvarmede smøret og la det koke lett inn.
DENNE OPPSKRIFTEN KAN ENKELT LAGES PÅ GRILLEN, SÅ VEL SOM INDIREKTE PÅ BBQ.
Brukte produkter i denne oppskriften
Ingredienser for 6 porsjon(er)
For Yakiniku-marinaden:
- 4 ss brunt sukker
- 4 ss rødvin
- 8 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus (ca. 80 ml)
- 2 sitronskiver
- 600 g magert biffkjøtt fra storfe
- 4 ss olivenolje
- 1 stor tomat
- Salt, nykvernet pepper
- 4 fedd hvitløk
- 40 g smør
- 50 g baby rukkola
- 2 bagetter
- 2 ss sprøstekt løk