
Vegetar Maki Sushi – tre varianter
Slik lager du vegetar sushi med bønner, selleri, eple og rødbete.

Ingredienser for 18 porsjon(er)
1) Vegetar Maki Sushi med grønne bønner og gulerøtter
- 4 grønne bønner
- Salt
- 30 g gulerot
- ½ noriblad
- 70 g kokt sushiris*
- ½ ts wasabipasta
- 2 ts hakkede mandler
- 2 ts Kikkoman Sesamdressing**
**Alternativ til Kikkoman Sesamdressing: 10 g peanuttsmør, 10 g vann, 2 g Kikkoman naturlig brygget soyasaus, 1-2 dråper sesamolje
2) Vegetar Maki Sushi med selleri
- 1 stang/30 g selleri
- Salt
- ½ noriblad
- 70 g kokt sushiris*
- ½ ts wasabipasta
- Marinade til selleri:
- 30 g/ 3 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 5 g revet ingefær
- 3 g sukker
3) Vegetar Maki Sushi med eple og rødbete
- 80 g rødbete (vakuumpakket / forhåndskokt)
- 30 g eple
- ½ noriblad
- 70 g kokt sushiris*
- ½ ts wasabipasta
- 3-4 mynteblader
Til rødbetemarinaden:
- 2 ts peanuttsmør
- 2 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 1 ts sukker
Til servering:
Syltet ingefær, wasabipasta og Kikkoman naturlig brygget soyasaus
Slik gjør du det
1) Vegetar Maki Sushi med grønne bønner og gulerøtter
- Kok bønner i kokende saltet vann i ca 2 minutter og avkjøl.
- Skrell gulrot og skjær i tynne strimler.
- Legg ½ noriblad på sushimatten.
- Fordel sushirisen på den med våte fingre.
- Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
- Legg bønnene og gulerotstrimlene på langs ned langs midten av sushirisen.
- Spre de opphakkede mandlene over risen og drypp på Kikkoman Sesamdressing**.
- Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
- Garner med syltet ingefær og wasabipasta.
2) Vegetar Maki Sushi med selleri
- Skjær selleri i strimler (rundt 10 cm).
- Legg selleristrimler i bløt med 2 g salt i en bolle i ca 10 minutter. Tørk selleri med kjøkkenpapir.
- Til marinaden blander du Kikkoman soyasaus, ingefær og sukker i en bolle og legg sellerien i bløt i ca 30 minutter.
- Klapptørk sellerien lett med kjøkkenpapir.
- Legg ½ noriblad på sushimatten.
- Fordel sushirisen på den med våte fingre.
- Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
- Legg marinert selleri på langs ned langs midten av sushirisen.
- Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
- Garner med syltet ingefær og wasabipasta.
3) Vegetar Maki Sushi med eple og rødbete
- Til marinaden blander du peanøttsmør, Kikkoman soyasaus og sukker.
- Skjær rødbeten i strimler, bland med marinaden og mariner i ca 20 minutter.
- Skjær eplet i strimler.
- Legg ½ noriblad på sushimatten.
- Fordel sushirisen på den med våte fingre.
- Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
- Legg 3 marinerte rødbetestrimpler, eplestrimler og mynteblader på langs ned langs midten av sushirisen.
- Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
- Garner med syltet ingefær og wasabipasta.
*Sushiris (omtrent. 1 kg kokt sushiris)
- 450 g (540 ml) japansk ris
- 450 ml vann
Kok ris først og krydre deretter med
eller eventuelt:
- 70 ml risedikk
- 30 g sukker
- 15 g salt
Tips: Når du koker ris, bruk forholdet ris: vann = 1 : 1. Det brukes mindre vann når du tilbereder sushiris enn når du tilbereder konvensjonell ris.
Brukte produkter i denne oppskriften
Ingredienser for 18 porsjon(er)
1) Vegetar Maki Sushi med grønne bønner og gulerøtter
- 4 grønne bønner
- Salt
- 30 g gulerot
- ½ noriblad
- 70 g kokt sushiris*
- ½ ts wasabipasta
- 2 ts hakkede mandler
- 2 ts Kikkoman Sesamdressing**
**Alternativ til Kikkoman Sesamdressing: 10 g peanuttsmør, 10 g vann, 2 g Kikkoman naturlig brygget soyasaus, 1-2 dråper sesamolje
2) Vegetar Maki Sushi med selleri
- 1 stang/30 g selleri
- Salt
- ½ noriblad
- 70 g kokt sushiris*
- ½ ts wasabipasta
- Marinade til selleri:
- 30 g/ 3 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 5 g revet ingefær
- 3 g sukker
3) Vegetar Maki Sushi med eple og rødbete
- 80 g rødbete (vakuumpakket / forhåndskokt)
- 30 g eple
- ½ noriblad
- 70 g kokt sushiris*
- ½ ts wasabipasta
- 3-4 mynteblader
Til rødbetemarinaden:
- 2 ts peanuttsmør
- 2 ts Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 1 ts sukker
Til servering:
Syltet ingefær, wasabipasta og Kikkoman naturlig brygget soyasaus