Vegetar Maki Sushi – tre varianter
Søk
Filter
53 av 385

Vegetar Maki Sushi – tre varianter

Slik lager du vegetar sushi med bønner, selleri, eple og rødbete.

Vegetar Maki Sushi – tre varianter
Total tid 50 min
Forberedelsestid: 45 min
Matlagingstid 5 min
460 kJ / 110 kcal
Fett: 2,2 g
Protein: 3,2 g
Karbohydrat: 17,7 g

Ingredienser for 18 porsjon(er)

1) Vegetar Maki Sushi med grønne bønner og gulerøtter

  • 4 grønne bønner
  • Salt
  • 30 g gulerot
  • ½ noriblad
  • 70 g kokt sushiris*
  • ½ ts wasabipasta
  • 2 ts hakkede mandler
  • 2 ts Kikkoman Sesamdressing**

**Alternativ til Kikkoman Sesamdressing: 10 g peanuttsmør, 10 g vann, 2 g Kikkoman naturlig brygget soyasaus, 1-2 dråper sesamolje

2) Vegetar Maki Sushi med selleri    

3) Vegetar Maki Sushi med eple og rødbete

  • 80 g rødbete (vakuumpakket / forhåndskokt)
  • 30 g eple
  • ½ noriblad
  • 70 g kokt sushiris*
  • ½ ts wasabipasta
  • 3-4 mynteblader

Til rødbetemarinaden:

Til servering:

Syltet ingefær, wasabipasta og Kikkoman naturlig brygget soyasaus

Slik gjør du det

1) Vegetar Maki Sushi med grønne bønner og gulerøtter

  1. Kok bønner i kokende saltet vann i ca 2 minutter og avkjøl.
  2. Skrell gulrot og skjær i tynne strimler.
  3. Legg ½ noriblad på sushimatten.
  4. Fordel sushirisen på den med våte fingre.
  5. Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
  6. Legg bønnene og gulerotstrimlene på langs ned langs midten av sushirisen.
  7. Spre de opphakkede mandlene over risen og drypp på Kikkoman Sesamdressing**.
  8. Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
  9. Garner med syltet ingefær og wasabipasta.

2) Vegetar Maki Sushi med selleri    

  1. Skjær selleri i strimler (rundt 10 cm).
  2. Legg selleristrimler i bløt med 2 g salt i en bolle i ca 10 minutter. Tørk selleri med kjøkkenpapir.
  3. Til marinaden blander du Kikkoman soyasaus, ingefær og sukker i en bolle og legg sellerien i bløt i ca 30 minutter.
  4. Klapptørk sellerien lett med kjøkkenpapir.
  5. Legg ½ noriblad på sushimatten.
  6. Fordel sushirisen på den med våte fingre.
  7. Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
  8. Legg marinert selleri på langs ned langs midten av sushirisen.
  9. Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
  10. Garner med syltet ingefær og wasabipasta.

3) Vegetar Maki Sushi med eple og rødbete

  1. Til marinaden blander du peanøttsmør, Kikkoman soyasaus og sukker.
  2. Skjær rødbeten i strimler, bland med marinaden og mariner i ca 20 minutter.
  3. Skjær eplet i strimler.
  4. Legg ½ noriblad på sushimatten.
  5. Fordel sushirisen på den med våte fingre.
  6. Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
  7. Legg 3 marinerte rødbetestrimpler, eplestrimler og mynteblader på langs ned langs midten av sushirisen.
  8. Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
  9. Garner med syltet ingefær og wasabipasta.

*Sushiris (omtrent. 1 kg kokt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japansk ris
  • 450 ml vann

Kok ris først og krydre deretter med

eller eventuelt:

  • 70 ml risedikk
  • 30 g sukker
  • 15 g salt

Tips: Når du koker ris, bruk forholdet ris: vann = 1 : 1. Det brukes mindre vann når du tilbereder sushiris enn når du tilbereder konvensjonell ris.

Total tid 50 min
Forberedelsestid: 45 min
Matlagingstid 5 min
460 kJ / 110 kcal
Fett: 2,2 g
Protein: 3,2 g
Karbohydrat: 17,7 g

Ingredienser for 18 porsjon(er)

1) Vegetar Maki Sushi med grønne bønner og gulerøtter

  • 4 grønne bønner
  • Salt
  • 30 g gulerot
  • ½ noriblad
  • 70 g kokt sushiris*
  • ½ ts wasabipasta
  • 2 ts hakkede mandler
  • 2 ts Kikkoman Sesamdressing**

**Alternativ til Kikkoman Sesamdressing: 10 g peanuttsmør, 10 g vann, 2 g Kikkoman naturlig brygget soyasaus, 1-2 dråper sesamolje

2) Vegetar Maki Sushi med selleri    

3) Vegetar Maki Sushi med eple og rødbete

  • 80 g rødbete (vakuumpakket / forhåndskokt)
  • 30 g eple
  • ½ noriblad
  • 70 g kokt sushiris*
  • ½ ts wasabipasta
  • 3-4 mynteblader

Til rødbetemarinaden:

Til servering:

Syltet ingefær, wasabipasta og Kikkoman naturlig brygget soyasaus