Søk
Filter
Sjokoladeeple
Bookmark
6 av 366

Sjokoladeeple

Fylt sjokoladeeple fra grillen med nøtter og Kikkoman soyasaus. Overrask gjestene dine med fylte epler med sjokolade og nøtter i en fløyelsmyk deig. Perfekt avrundet med den krydrede Kikkoman soyasausen.

Sjokoladeeple
Total tid 50 min
Forberedelsestid: 30 min
Matlagingstid 20 min
3368 kJ / 805 kcal
Fett: 50 g
Protein: 10 g
Karbohydrat: 78 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 4 syrlige epler (f.eks. idared)
  • 2 ss ferskpresset sitronsaft
  • 2 ss Kikkoman soyasaus
  • 80 g mel
  • 2 ss kakaopulver
  • 80 g mørk sjokolade
  • 120 g smør
  • 120 g sukker
  • 2 egg
  • 2 ½ ss sjokoladedråper
  • 60 g pekannøtter

Tilbehør:

  • Grillbrett

Slik gjør du det

  1. Vask og tørk eplene, halver dem på tvers. Fjern kjernene og litt fruktkjøtt med en kjerneutstikker. Bland sitronsaft og Kikkoman soyasaus og pensle eplehalvdelene med dem.
  2. Bland mel og kakaopulver. Smelt sjokolade og smør i en bolle i vannbad. Ta bollen ut av vannbadet, la sjokolade og smørblanding avkjøles raskt. Rør så inn sukker, egg og blandingen av mel og kakao.
  3. Fyll eplene med sjokolademassen og topp med sjokoladeflak og pekannøtter.
  4. Sett de fylte eplehalvdelene på et grillbrett og grill på indirekte varme i ca. 20 minutter.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 50 min
Forberedelsestid: 30 min
Matlagingstid 20 min
3368 kJ / 805 kcal
Fett: 50 g
Protein: 10 g
Karbohydrat: 78 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 4 syrlige epler (f.eks. idared)
  • 2 ss ferskpresset sitronsaft
  • 2 ss Kikkoman soyasaus
  • 80 g mel
  • 2 ss kakaopulver
  • 80 g mørk sjokolade
  • 120 g smør
  • 120 g sukker
  • 2 egg
  • 2 ½ ss sjokoladedråper
  • 60 g pekannøtter

Tilbehør:

  • Grillbrett