
Sjokoladeeple
Fylt sjokoladeeple fra grillen med nøtter og Kikkoman soyasaus. Overrask gjestene dine med fylte epler med sjokolade og nøtter i en fløyelsmyk deig. Perfekt avrundet med den krydrede Kikkoman soyasausen.

Ingredienser for 4 porsjon(er)
- 4 syrlige epler (f.eks. idared)
- 2 ss ferskpresset sitronsaft
- 2 ss Kikkoman soyasaus
- 80 g mel
- 2 ss kakaopulver
- 80 g mørk sjokolade
- 120 g smør
- 120 g sukker
- 2 egg
- 2 ½ ss sjokoladedråper
- 60 g pekannøtter
Tilbehør:
- Grillbrett
Slik gjør du det
- Vask og tørk eplene, halver dem på tvers. Fjern kjernene og litt fruktkjøtt med en kjerneutstikker. Bland sitronsaft og Kikkoman soyasaus og pensle eplehalvdelene med dem.
- Bland mel og kakaopulver. Smelt sjokolade og smør i en bolle i vannbad. Ta bollen ut av vannbadet, la sjokolade og smørblanding avkjøles raskt. Rør så inn sukker, egg og blandingen av mel og kakao.
- Fyll eplene med sjokolademassen og topp med sjokoladeflak og pekannøtter.
- Sett de fylte eplehalvdelene på et grillbrett og grill på indirekte varme i ca. 20 minutter.
Brukte produkter i denne oppskriften
Ingredienser for 4 porsjon(er)
- 4 syrlige epler (f.eks. idared)
- 2 ss ferskpresset sitronsaft
- 2 ss Kikkoman soyasaus
- 80 g mel
- 2 ss kakaopulver
- 80 g mørk sjokolade
- 120 g smør
- 120 g sukker
- 2 egg
- 2 ½ ss sjokoladedråper
- 60 g pekannøtter
Tilbehør:
- Grillbrett