Søk
Filter
Sjømat-wok
Bookmark
56 av 385

Sjømat-wok

Sjømat-wok Lag rask og enkel sjømat-wok fra grillen med reker og blekksprut med herlig asiatisk smak. Lær deg hvordan du kan bruke Kikkoman til å krydre blekksprut på, samt hvordan du tilbereder denne wok-retten på grillen perfekt krydret med Kikkoman soyasaus.

Sjømat-wok
Total tid 35 min
Forberedelsestid: 25 min
Matlagingstid 10 min
962 kJ / 230 kcal
Fett: 4 g
Protein: 38 g
Karbohydrat: 6 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 300 g blekksprut
  • 500 g store reker uten hode og hale, skrellet
  • 500 g grønne asparges
  • ½ bunt vårløk
  • 3 ss peanøttolje
  • ½ milde chili, finhakket
  • Litt flytende honning
  • Nykvernet pepper
  • 8 ss Kikkoman soyasaus (eller mer, etter smak)

Tilbehør:

  • Wokpanne

Slik gjør du det

  1. Skjær blekkspruten i ringer, og kutt rekene på langs. Vask aspargesen, skjær av endene, skrell den nedre delen av aspargesen og skjær stengene i 5 cm lange stykker. Vask vårløkene og skjær dem også i stykker.
  2. Forvarm støpejerns-woken på grillen så den får meget høy temperatur. Tilsett 1 ss olje og stek blekkspruten i 3–4 minutter på sterk varme. Ta blekkspruten ut og hold den varm.
  3. Tilsett ytterligere 1 ss olje i woken og stek rekene på sterk varme i 2–3 minutter (de skal fremdeles være litt gjennomsiktige). Ta rekene ut og hold dem også varme.
  4. Nå steker du grønnsakene i 1 ss olje i woken i 3–4 minutter. Legg rekene og blekkspruten tilbake i woken igjen og krydre med chili, honning, pepper og Kikkoman soyasaus. Server med en gang.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 35 min
Forberedelsestid: 25 min
Matlagingstid 10 min
962 kJ / 230 kcal
Fett: 4 g
Protein: 38 g
Karbohydrat: 6 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • 300 g blekksprut
  • 500 g store reker uten hode og hale, skrellet
  • 500 g grønne asparges
  • ½ bunt vårløk
  • 3 ss peanøttolje
  • ½ milde chili, finhakket
  • Litt flytende honning
  • Nykvernet pepper
  • 8 ss Kikkoman soyasaus (eller mer, etter smak)

Tilbehør:

  • Wokpanne