Sjømat-wok
Sjømat-wok

Sjømat-wok

total tid35 min.
25 min.tilberedningstid
10 min.koketid

Sjømat-wok Lag rask og enkel sjømat-wok fra grillen med reker og blekksprut med herlig asiatisk smak. Lær deg hvordan du kan bruke Kikkoman til å krydre blekksprut på, samt hvordan du tilbereder denne wok-retten på grillen perfekt krydret med Kikkoman soyasaus.

Ingredienser

4 porsjoner
300 g
blekksprut
500 g
store reker uten hode og hale, skrellet
500 g
grønne asparges
 ½ bunt
vårløk
3 ss
peanøttolje
 ½ 
milde chili, finhakket
Litt flytende honning
Nykvernet pepper

Tilbehør:

Wokpanne
Næringsinnhold (per porsjon):962 kJ / 230 kcal
4 gFett
38 gProtein
6 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skjær blekkspruten i ringer, og kutt rekene på langs. Vask aspargesen, skjær av endene, skrell den nedre delen av aspargesen og skjær stengene i 5 cm lange stykker. Vask vårløkene og skjær dem også i stykker.

Steg 2

Forvarm støpejerns-woken på grillen så den får meget høy temperatur. Tilsett 1 ss olje og stek blekkspruten i 3–4 minutter på sterk varme. Ta blekkspruten ut og hold den varm.

Steg 3

Tilsett ytterligere 1 ss olje i woken og stek rekene på sterk varme i 2–3 minutter (de skal fremdeles være litt gjennomsiktige). Ta rekene ut og hold dem også varme.

Steg 4

Nå steker du grønnsakene i 1 ss olje i woken i 3–4 minutter. Legg rekene og blekkspruten tilbake i woken igjen og krydre med chili, honning, pepper og Kikkoman soyasaus. Server med en gang.

Oppskrifts-ID: 961

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skjær blekkspruten i ringer, og kutt rekene på langs. Vask aspargesen, skjær av endene, skrell den nedre delen av aspargesen og skjær stengene i 5 cm lange stykker. Vask vårløkene og skjær dem også i stykker.

Forvarm støpejerns-woken på grillen så den får meget høy temperatur. Tilsett 1 ss olje og stek blekkspruten i 3–4 minutter på sterk varme. Ta blekkspruten ut og hold den varm.

Tilsett ytterligere 1 ss olje i woken og stek rekene på sterk varme i 2–3 minutter (de skal fremdeles være litt gjennomsiktige). Ta rekene ut og hold dem også varme.

Nå steker du grønnsakene i 1 ss olje i woken i 3–4 minutter. Legg rekene og blekkspruten tilbake i woken igjen og krydre med chili, honning, pepper og Kikkoman soyasaus. Server med en gang.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Oppdag mer

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.