Ponzumarinert hel ørret med sitronsaus

total tid 70 min.
20 min. tilberedningstid
30 min. marineringstid
20 min. koketid

Ørret er lett å grille som hel fisk. Denne oppskriften er veldig enkel: Mariner fisken i ponzu og server med en kremet saus av bakte sitroner. En sitrusaktig sommergrillfest!

Ingredienser

2 porsjoner
2 
middels store hele ørreter
2 
fedd hvitløk
1 bunt
vårløk
2 
cm fersk ingefær

Saus

2 
sitroner
1 ts
honning
 ½ 
hvitløkshode (valgfritt)
pepper til smak
2 ½ dl
olivenolje
Næringsinnhold (per porsjon): 7700 kJ  /  1925 kcal
130 g Fett
162 g Protein
21 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Vask og skrap skjellene av ørreten. Lag noen kutt på tvers slik at marinaden siver ned i fisken.

Steg 2

Hakk vårløken. Knus hvitløken i en hvitløkspresse. Rasp ingefæren.

Steg 3

Dryss halvparten av den hakkede vårløken, hvitløk og ingefær over fisken. Dekk hele fisken med Kikkoman Ponzu Sitron Soyasaus og la stå til marinering.

Steg 4

Grill de hele hvitløksfeddene (ca. 20-30 minutter) til de blir myke og aromatiske. Del sitronene i to.

Steg 5

Legg ørreten på en forvarmet grill og stek på høy varme i 10 minutter på hver side. Pensle fisken av og til med resten av marinaden. Grill også sitronene sammen med fisken til de er gyllenbrune og myke.

Steg 6

Sett den grillede fisken til side.

Steg 7

Press ut saften fra de grillede sitronene. Tilsett olivenolje, honning og finhakket grillet hvitløk. Bland ingrediensene med en mikser og krydre med Kikkoman Soyasaus og pepper.

Steg 8

Server ørreten med resten av den hakkede vårløken og sausen.

Oppskrifts-ID: 1116

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Vask og skrap skjellene av ørreten. Lag noen kutt på tvers slik at marinaden siver ned i fisken.

Hakk vårløken. Knus hvitløken i en hvitløkspresse. Rasp ingefæren.

Dryss halvparten av den hakkede vårløken, hvitløk og ingefær over fisken. Dekk hele fisken med Kikkoman Ponzu Sitron Soyasaus og la stå til marinering.

Grill de hele hvitløksfeddene (ca. 20-30 minutter) til de blir myke og aromatiske. Del sitronene i to.

Legg ørreten på en forvarmet grill og stek på høy varme i 10 minutter på hver side. Pensle fisken av og til med resten av marinaden. Grill også sitronene sammen med fisken til de er gyllenbrune og myke.

Sett den grillede fisken til side.

Press ut saften fra de grillede sitronene. Tilsett olivenolje, honning og finhakket grillet hvitløk. Bland ingrediensene med en mikser og krydre med Kikkoman Soyasaus og pepper.

Server ørreten med resten av den hakkede vårløken og sausen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.