Pai med kastanje og soppfyll

total tid 55 min.
10 min. tilberedningstid
45 min. koketid

Ingredienser

6 porsjoner
25 g
smør
1 ss
olivenolje
8 
små sjalottløk, skrellet
200 g
små brune sjampinjonger, renset
200 g
hvite sjampinjonger, renset
200 g
kokte kastanjer
2 
laurbærblad
1 
stilk frisk timian
1 dl
rødvin
1 dl
grønnsaksbuljong
2 ts
dijon-sennep
fersk persille, finhakket
svart pepper, fersk malt
150 g
ferske tyttebær, tint hvis de var frossen
225 g
butterdeig, tint hvis den var frossen
1 
egg, pisket
Til denne paien bør du bruke en dyp paiform på 23 cm.
Næringsinnhold (per porsjon): 1461 kJ  /  349 kcal

Tilberedning

Steg 1

Forvarm stekeovnen til 200 °C

Steg 2

Smelt smøret og oljen i en stekepanne og stek sjalottløken til den er lett brunet. Tilsett soppen og la koke i 4-5 minutter. Tilsett kastanjer, urter og rødvin og nok grønnsakskraft så grønnsakene blir dekket. Kok opp og la koke i 20-30 minutter for å redusere væsken litt. Rør inn sennep, soyasaus og persille og smak til med sort pepper. La koke videre i 5 minutter.

Steg 3

Hell halvparten av blandingen i en bakepanne med en skje. Dryss tyttebærene over og hell resten av kastanje- og soppblandingen over den med en skje.

Steg 4

Kjevle deigen på en melet overflate og legg den på toppen av fyllet. Pensle med det piskede egget. Skjær tre små spalter i deigen og stek i ca 25 minutter, eller til deigen er gyldenbrun.

Oppskrifts-ID: 120

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Forvarm stekeovnen til 200 °C

Smelt smøret og oljen i en stekepanne og stek sjalottløken til den er lett brunet. Tilsett soppen og la koke i 4-5 minutter. Tilsett kastanjer, urter og rødvin og nok grønnsakskraft så grønnsakene blir dekket. Kok opp og la koke i 20-30 minutter for å redusere væsken litt. Rør inn sennep, soyasaus og persille og smak til med sort pepper. La koke videre i 5 minutter.

Hell halvparten av blandingen i en bakepanne med en skje. Dryss tyttebærene over og hell resten av kastanje- og soppblandingen over den med en skje.

Kjevle deigen på en melet overflate og legg den på toppen av fyllet. Pensle med det piskede egget. Skjær tre små spalter i deigen og stek i ca 25 minutter, eller til deigen er gyldenbrun.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.