Pai med kastanje og soppfyll
Søk
Filter
Pai med kastanje og soppfyll
Bookmark
120 av 299

Pai med kastanje og soppfyll

Pai med kastanje og soppfyll
Total tid 55 min
Forberedelsestid: 55 min
1461 kJ / 349 kcal

Ingredienser for 6 porsjon(er)

  • 25 g smør
  • 1 ss olivenolje
  • 8 små sjalottløk, skrellet
  • 200 g små brune sjampinjonger, renset
  • 200 g hvite sjampinjonger, renset
  • 200 g kokte kastanjer
  • 2 laurbærblad
  • 1 stilk frisk timian
  • 100 ml rødvin
  • 100 ml grønnsaksbuljong
  • 2 ts dijon-sennep
  • 2-3 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • fersk persille, finhakket
  • svart pepper, fersk malt
  • 150 g ferske tyttebær, tint hvis de var frossen
  • 225 g butterdeig, tint hvis den var frossen
  • 1 egg, pisket

Til denne paien bør du bruke en dyp paiform på 23 cm.

Slik gjør du det

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C
  2. Smelt smøret og oljen i en stekepanne og stek sjalottløken til den er lett brunet. Tilsett soppen og la koke i 4-5 minutter. Tilsett kastanjer, urter og rødvin og nok grønnsakskraft så grønnsakene blir dekket. Kok opp og la koke i 20-30 minutter for å redusere væsken litt. Rør inn sennep, soyasaus og persille og smak til med sort pepper. La koke videre i 5 minutter.
  3. Hell halvparten av blandingen i en bakepanne med en skje. Dryss tyttebærene over og hell resten av kastanje- og soppblandingen over den med en skje.
  4. Kjevle deigen på en melet overflate og legg den på toppen av fyllet. Pensle med det piskede egget. Skjær tre små spalter i deigen og stek i ca 25 minutter, eller til deigen er gyldenbrun.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 55 min
Forberedelsestid: 55 min
1461 kJ / 349 kcal

Ingredienser for 6 porsjon(er)

  • 25 g smør
  • 1 ss olivenolje
  • 8 små sjalottløk, skrellet
  • 200 g små brune sjampinjonger, renset
  • 200 g hvite sjampinjonger, renset
  • 200 g kokte kastanjer
  • 2 laurbærblad
  • 1 stilk frisk timian
  • 100 ml rødvin
  • 100 ml grønnsaksbuljong
  • 2 ts dijon-sennep
  • 2-3 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
  • fersk persille, finhakket
  • svart pepper, fersk malt
  • 150 g ferske tyttebær, tint hvis de var frossen
  • 225 g butterdeig, tint hvis den var frossen
  • 1 egg, pisket

Til denne paien bør du bruke en dyp paiform på 23 cm.