
Asia-steak
Asia-steak, perfekt tilberedt med Kikkoman soyasaus på grillen. De gode aromaene i marinaden balanseres optimalt med Kikkoman soyasaus og herlige smaker av asia. En smaksopplevelse av en rett.

Ingredienser for 4 porsjon(er)
- ½ rød chili
- 2 fedd hvitløk
- 4 ss Kikkoman soyasaus
- 2 ss sherry
- 1 ts honning
- 1 ts sambal oelek
- 4 oksebiffer (filet) (ca. 4 cm tykke)
- Salt
Slik gjør du det
- Vask chiliene, fjern frøene og skjær dem i små terninger. Skrell og press hvitløken. Bland sammen med Kikkoman soyasaus, sherry, honning og sambal oelek.
- Legg biffene i en bolle og hell marinaden over. Mariner dem i flere timer eller natten over i kjøleskap.
- Ta biffene ut av marinaden, tørk og salt dem. Grill dem på sterk direkte varme i ca. 1 ½ minutt. Snu dem 90 grader for å få en fint grillmønster, og grill dem i ytterligere 1 ½ minutt. Snu biffene og grill dem på samme måte på den andre siden.
- Legg biffene på en mindre varm indirekte sone på grillen og la dem ettersteke i 5–10 minutter, slik at kraften kan fordeles i kjøttet og biffene blir saftige og møre. En kjernetemperatur på 50 til maksimalt 55 °C er optimalt.
Slik lager du sambal oelek fra bunnen av:
- Vask 200 g røde chili og finhakk dem med frøene. Sett 5 finhakkede chili til side.
- Resten av chilien skal du koke ca. 8 minutter i 200 ml vann, og deretter sile dem i en sil og la vannet rennet av.
- Purer den kokte chilien sammen med det du satte til side. Bland i 1 ss olje og smak til med sitronsaft, brunt sikker, hvitvinseddik og salt.
Brukte produkter i denne oppskriften
Ingredienser for 4 porsjon(er)
- ½ rød chili
- 2 fedd hvitløk
- 4 ss Kikkoman soyasaus
- 2 ss sherry
- 1 ts honning
- 1 ts sambal oelek
- 4 oksebiffer (filet) (ca. 4 cm tykke)
- Salt