Søk
Filter
Asia-steak
Bookmark
52 av 385

Asia-steak

Asia-steak, perfekt tilberedt med Kikkoman soyasaus på grillen. De gode aromaene i marinaden balanseres optimalt med Kikkoman soyasaus og herlige smaker av asia. En smaksopplevelse av en rett.

Asia-steak
Total tid 25 min
Forberedelsestid: 10 min
Marineringstid: 120 min
Matlagingstid 10 min
858 kJ / 205 kcal
Fett: 6 g
Protein: 32 g
Karbohydrat: 3 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • ½ rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss Kikkoman soyasaus
  • 2 ss sherry
  • 1 ts honning
  • 1 ts sambal oelek 
  • 4 oksebiffer (filet) (ca. 4 cm tykke) 
  • Salt

Slik gjør du det

  1. Vask chiliene, fjern frøene og skjær dem i små terninger. Skrell og press hvitløken. Bland sammen med Kikkoman soyasaus, sherry, honning og sambal oelek.
  2. Legg biffene i en bolle og hell marinaden over. Mariner dem i flere timer eller natten over i kjøleskap.
  3. Ta biffene ut av marinaden, tørk og salt dem. Grill dem på sterk direkte varme i ca. 1 ½ minutt. Snu dem 90 grader for å få en fint grillmønster, og grill dem i ytterligere 1 ½ minutt. Snu biffene og grill dem på samme måte på den andre siden.
  4. Legg biffene på en mindre varm indirekte sone på grillen og la dem ettersteke i 5–10 minutter, slik at kraften kan fordeles i kjøttet og biffene blir saftige og møre. En kjernetemperatur på 50 til maksimalt 55 °C er optimalt.

Slik lager du sambal oelek fra bunnen av:

  1. Vask 200 g røde chili og finhakk dem med frøene. Sett 5 finhakkede chili til side.
  2. Resten av chilien skal du koke ca. 8 minutter i 200 ml vann, og deretter sile dem i en sil og la vannet rennet av.
  3. Purer den kokte chilien sammen med det du satte til side. Bland i 1 ss olje og smak til med sitronsaft, brunt sikker, hvitvinseddik og salt.

Brukte produkter i denne oppskriften

Total tid 25 min
Forberedelsestid: 10 min
Marineringstid: 120 min
Matlagingstid 10 min
858 kJ / 205 kcal
Fett: 6 g
Protein: 32 g
Karbohydrat: 3 g

Ingredienser for 4 porsjon(er)

  • ½ rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss Kikkoman soyasaus
  • 2 ss sherry
  • 1 ts honning
  • 1 ts sambal oelek 
  • 4 oksebiffer (filet) (ca. 4 cm tykke) 
  • Salt