Asia-steak

total tid 140 min.
10 min. tilberedningstid
120 min. marineringstid
10 min. koketid

Asia-steak, perfekt tilberedt med Kikkoman soyasaus på grillen. De gode aromaene i marinaden balanseres optimalt med Kikkoman soyasaus og herlige smaker av asia. En smaksopplevelse av en rett.

Ingredienser

4 porsjoner
 ½ 
rød chili
2 
fedd hvitløk
2 ss
sherry
1 ts
honning
1 ts
sambal oelek
4 
oksebiffer (filet) (ca. 4 cm tykke)
Salt
Næringsinnhold (per porsjon): 858 kJ  /  205 kcal
6 g Fett
32 g Protein
3 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Vask chiliene, fjern frøene og skjær dem i små terninger. Skrell og press hvitløken. Bland sammen med Kikkoman Soyasaus, sherry, honning og sambal oelek.

Steg 2

Legg biffene i en bolle og hell marinaden over. Mariner dem i flere timer eller natten over i kjøleskap.

Steg 3

Ta biffene ut av marinaden, tørk og salt dem. Grill dem på sterk direkte varme i ca. 1 ½ minutt. Snu dem 90 grader for å få en fint grillmønster, og grill dem i ytterligere 1 ½ minutt. Snu biffene og grill dem på samme måte på den andre siden.

Steg 4

Legg biffene på en mindre varm indirekte sone på grillen og la dem ettersteke i 5–10 minutter, slik at kraften kan fordeles i kjøttet og biffene blir saftige og møre. En kjernetemperatur på 50 til maksimalt 55 °C er optimalt.

Slik lager du sambal oelek fra bunnen av:

  1. Vask 200 g røde chili og finhakk dem med frøene. Sett 5 finhakkede chili til side.
  2. Resten av chilien skal du koke ca. 8 minutter i 200 ml vann, og deretter sile dem i en sil og la vannet rennet av.
  3. Purer den kokte chilien sammen med det du satte til side. Bland i 1 ss olje og smak til med sitronsaft, brunt sikker, hvitvinseddik og salt.

Oppskrifts-ID: 959

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Vask chiliene, fjern frøene og skjær dem i små terninger. Skrell og press hvitløken. Bland sammen med Kikkoman Soyasaus, sherry, honning og sambal oelek.

Legg biffene i en bolle og hell marinaden over. Mariner dem i flere timer eller natten over i kjøleskap.

Ta biffene ut av marinaden, tørk og salt dem. Grill dem på sterk direkte varme i ca. 1 ½ minutt. Snu dem 90 grader for å få en fint grillmønster, og grill dem i ytterligere 1 ½ minutt. Snu biffene og grill dem på samme måte på den andre siden.

Legg biffene på en mindre varm indirekte sone på grillen og la dem ettersteke i 5–10 minutter, slik at kraften kan fordeles i kjøttet og biffene blir saftige og møre. En kjernetemperatur på 50 til maksimalt 55 °C er optimalt.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.