Vinterstrudel med rødbeter og epler
Jag vinterkulden på dør med denne oppmuntrende rødbete- og eplestrudelen, overringlet med en lekker saus med en smak av Japan. Den perfekte balansen mellom jordaktige og søte toner vil pakke deg inn i flere lag med trivelig komfort.
Tilberedning
Steg 1
0,3 dl rapsolje – 150 g hvetemel – 1 ts riseddik – 0,3 dl vann
Rør sammen ingrediensene til deigen med halvparten av oljen i cirka 10 minutter for hånd eller i 3 minutter i foodprosessor. Etter at alt er godt blandet, form deigen til en bolle, legg den i en stor skål og pensle med resten av oljen. Dekk skålen og la stå i 30 minutter.
Steg 2
1 kokt rødbete – 1 eple – 40 g rosiner – 40 g smør – 0,4 dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style – 0,3 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 klype kanel – 1 klype kardemomme – 1 ss vaniljeekstrakt – 1 ts ingefær – 40 g semulegryn
Rasp rødbeten på et grovt rivjern, vask og skjær eplet i tynne skiver, bland i en bolle, tilsett rosinene, smelt deretter smøret og stek frukten i ti minutter.
I en annen bolle blander du Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, Kikkoman Soyasaus, kanel, kardemomme, vaniljeekstrakt og hakket ingefær. Ha dette sammen med den stekte frukten og rør om. Tilsett semulegryn og rødbete.
Steg 3
1 egg
Visp egget, kjevl deretter deigen fra steg 1 tynt ut. Smør på fyllet fra steg 2, rull deigen sammen og pensle med vispet egg. Sett i stekeovnen ved 190 °C i 30 minutter.
Steg 4
0,2 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,6 dl honning – 0,3 dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style – 0,2 dl sake
Ha ingrediensene i en gryte og kok i 5 minutter.
Skjær strudelen i 4 deler (2 deler per porsjon). Legg en porsjon av den varme strudelen på et fat og hell over sausen.
Oppskrifts-ID: 1377
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer