Vinterstrudel med rødbeter og epler
Vinterstrudel med rødbeter og epler

Vinterstrudel med rødbeter og epler

total tid85 min.
15 min.tilberedningstid
40 min.koketid
30 min.hevetid

Jag vinterkulden på dør med denne oppmuntrende rødbete- og eplestrudelen, overringlet med en lekker saus med en smak av Japan. Den perfekte balansen mellom jordaktige og søte toner vil pakke deg inn i flere lag med trivelig komfort.

Ingredienser

2 porsjoner

Deig:

0,3 dl
rapsolje
150 g
hvetemel
1 ts
riseddik
0,3 dl
vann
1 
egg

Fyll:

40 g
smør
40 g
semulegryn
1 
eple
1 
kokt rødbete
1 klype
kanel
1 ss
vaniljeekstrakt
1 klype
kardemomme
40 g
rosiner
1 ts
ingefær

Saus:

0,6 dl
honning
0,2 dl
sake
Næringsinnhold (per porsjon):4048 kJ / 967 kcal
38,7 gFett
20 gProtein
134,9 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

0,3 dl rapsolje – 150 g hvetemel – 1 ts riseddik – 0,3 dl vann

Rør sammen ingrediensene til deigen med halvparten av oljen i cirka 10 minutter for hånd eller i 3 minutter i foodprosessor. Etter at alt er godt blandet, form deigen til en bolle, legg den i en stor skål og pensle med resten av oljen. Dekk skålen og la stå i 30 minutter.

Steg 2

1  kokt rødbete – 1  eple – 40 g rosiner – 40 g smør – 0,4 dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style0,3 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 klype kanel – 1 klype kardemomme – 1 ss vaniljeekstrakt – 1 ts ingefær – 40 g semulegryn

Rasp rødbeten på et grovt rivjern, vask og skjær eplet i tynne skiver, bland i en bolle, tilsett rosinene, smelt deretter smøret og stek frukten i ti minutter.
I en annen bolle blander du Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, Kikkoman Soyasaus, kanel, kardemomme, vaniljeekstrakt og hakket ingefær. Ha dette sammen med den stekte frukten og rør om. Tilsett semulegryn og rødbete.

Steg 3

1  egg

Visp egget, kjevl deretter deigen fra steg 1 tynt ut. Smør på fyllet fra steg 2, rull deigen sammen og pensle med vispet egg. Sett i stekeovnen ved 190 °C i 30 minutter.

Steg 4

0,2 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,6 dl honning – 0,3 dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style0,2 dl sake

Ha ingrediensene i en gryte og kok i 5 minutter.
Skjær strudelen i 4 deler (2 deler per porsjon). Legg en porsjon av den varme strudelen på et fat og hell over sausen.

Oppskrifts-ID: 1377

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

0,3 dl rapsolje – 150 g hvetemel – 1 ts riseddik – 0,3 dl vann

Rør sammen ingrediensene til deigen med halvparten av oljen i cirka 10 minutter for hånd eller i 3 minutter i foodprosessor. Etter at alt er godt blandet, form deigen til en bolle, legg den i en stor skål og pensle med resten av oljen. Dekk skålen og la stå i 30 minutter.

1 kokt rødbete – 1 eple – 40 g rosiner – 40 g smør – 0,4 dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style0,3 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 klype kanel – 1 klype kardemomme – 1 ss vaniljeekstrakt – 1 ts ingefær – 40 g semulegryn

Rasp rødbeten på et grovt rivjern, vask og skjær eplet i tynne skiver, bland i en bolle, tilsett rosinene, smelt deretter smøret og stek frukten i ti minutter.
I en annen bolle blander du Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, Kikkoman Soyasaus, kanel, kardemomme, vaniljeekstrakt og hakket ingefær. Ha dette sammen med den stekte frukten og rør om. Tilsett semulegryn og rødbete.

1 egg

Visp egget, kjevl deretter deigen fra steg 1 tynt ut. Smør på fyllet fra steg 2, rull deigen sammen og pensle med vispet egg. Sett i stekeovnen ved 190 °C i 30 minutter.

0,2 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,6 dl honning – 0,3 dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style0,2 dl sake

Ha ingrediensene i en gryte og kok i 5 minutter.
Skjær strudelen i 4 deler (2 deler per porsjon). Legg en porsjon av den varme strudelen på et fat og hell over sausen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.