To typer maisribbe: teriyaki & soyasmør
To typer maisribbe: teriyaki & soyasmør

To typer maisribbe: teriyaki & soyasmør

total tid40 min.
25 min.tilberedningstid
15 min.koketid

Nyt smaken av sommer med disse saftige maisribbene marinert i teriyakisaus og soyasmørsaus. Med herlige toppings som fersk koriander, sprø og salte mandler, fyrig chilipepper og aromatiske sesamfrø er disse maisribbene helt perfekte som snacks på farten.

Ingredienser

4 porsjoner
4 
forkokte maiskolber
2 
knuste hvitløksfedd
1 cm
finhakket ingefær
1 ts
lønnesirup
 ½ ts
røkt paprikapulver
 ½ ts
sitronsaft
20 g
smeltet smør
1 
rød chilipepper skåret i ringer
20 g
hakkede salte mandler
1 ss
nyhakket koriander
1 ss
majones
1 ts
ristede sesamfrø
 ½ 
hakket noriflak
1 ss
nyhakket persille
Næringsinnhold (per porsjon):1666 kJ / 396 kcal
14 gFett
66,8 gProtein
54 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

4  forkokte maiskolber – 1  knust hvitløksfedd – 1 cm finhakket ingefær – 2 ss Kikkoman Teriyaki Marinade1 ts lønnesirup –  ½ ts røkt paprikapulver – 1  knust hvitløksfedd – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ ts sitronsaft – 20 g smeltet smør

Del maiskolbene i fire på langs. For å lage teriyakimarinaden, bland hvitløk med ingefær, Kikkoman Teriyaki Marinade, lønnesirup og paprikapulver. For å lage soyasmørmarinaden, bland sammen resten av ingrediensene.

Steg 2

Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg maisribbene utover et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle den ene halvparten med teriyakimarinade og den andre halvparten med soyasmørmarinade. Stek i 10-15 minutter.

Steg 3

1  rød chilipepper skåret i ringer – 20 g hakkede salte mandler – 1 ss nyhakket koriander – 1 ss majones – 1 ts ristede sesamfrø –  ½  hakket noriflak – 1 ss nyhakket persille

Dryss chiliringer, mandler og koriander over de avkjølte teriyakiribbene. Garner de avkjølte soyasmørribbene med majones, dryss deretter over resten av ingrediensene. Pakk inn maisribbene slik at du kan ta dem med deg.

Oppskrifts-ID: 1286

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

4 forkokte maiskolber – 1 knust hvitløksfedd – 1 cm finhakket ingefær – 2 ss Kikkoman Teriyaki Marinade1 ts lønnesirup – ½ ts røkt paprikapulver – 1 knust hvitløksfedd – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ ts sitronsaft – 20 g smeltet smør

Del maiskolbene i fire på langs. For å lage teriyakimarinaden, bland hvitløk med ingefær, Kikkoman Teriyaki Marinade, lønnesirup og paprikapulver. For å lage soyasmørmarinaden, bland sammen resten av ingrediensene.

Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg maisribbene utover et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle den ene halvparten med teriyakimarinade og den andre halvparten med soyasmørmarinade. Stek i 10-15 minutter.

1 rød chilipepper skåret i ringer – 20 g hakkede salte mandler – 1 ss nyhakket koriander – 1 ss majones – 1 ts ristede sesamfrø – ½ hakket noriflak – 1 ss nyhakket persille

Dryss chiliringer, mandler og koriander over de avkjølte teriyakiribbene. Garner de avkjølte soyasmørribbene med majones, dryss deretter over resten av ingrediensene. Pakk inn maisribbene slik at du kan ta dem med deg.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.