To typer maisribbe: teriyaki & soyasmør
Nyt smaken av sommer med disse saftige maisribbene marinert i teriyakisaus og soyasmørsaus. Med herlige toppings som fersk koriander, sprø og salte mandler, fyrig chilipepper og aromatiske sesamfrø er disse maisribbene helt perfekte som snacks på farten.
Ingredienser
Tilberedning
Steg 1
4 forkokte maiskolber – 1 knust hvitløksfedd – 1 cm finhakket ingefær – 2 ss Kikkoman Teriyaki Marinade – 1 ts lønnesirup – ½ ts røkt paprikapulver – 1 knust hvitløksfedd – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ½ ts sitronsaft – 20 g smeltet smør
Del maiskolbene i fire på langs. For å lage teriyakimarinaden, bland hvitløk med ingefær, Kikkoman Teriyaki Marinade, lønnesirup og paprikapulver. For å lage soyasmørmarinaden, bland sammen resten av ingrediensene.
Steg 2
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg maisribbene utover et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle den ene halvparten med teriyakimarinade og den andre halvparten med soyasmørmarinade. Stek i 10-15 minutter.
Steg 3
1 rød chilipepper skåret i ringer – 20 g hakkede salte mandler – 1 ss nyhakket koriander – 1 ss majones – 1 ts ristede sesamfrø – ½ hakket noriflak – 1 ss nyhakket persille
Dryss chiliringer, mandler og koriander over de avkjølte teriyakiribbene. Garner de avkjølte soyasmørribbene med majones, dryss deretter over resten av ingrediensene. Pakk inn maisribbene slik at du kan ta dem med deg.
Oppskrifts-ID: 1286
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer