Tahinimajonesdipp med fylte agurkbåter

total tid 15 min.
10 min. tilberedningstid
5 min. koketid

Sett seil med disse lekre godbitene! Agurkbåter som bugner av ost, asparges og røkelaks sørger for en lett, forfriskende crunch, mens tahinimajonesen tilsetter den perfekte nøttesmaken.

Ingredienser

2 porsjoner

Tahinimajonesdipp:

3 ss
majones
1 ss
tahini
1 ss
sitronsaft
1 ts
sitronskall
1 ts
tabascosaus
1 ts
tørket timian
1 ts
svarte sesamfrø
1 ss
hakkede peanøtter

Agurkbåter:

2 
lange agurker
140 g
kremost
1 ss
hakket persille
1 ss
hakket gressløk
1 ss
sitronskall
 ½ ts
svart pepper
 ½ bunt
asparges
1 ts
olivenolje
50 g
røkelaks i skiver
1 ts
dill
Næringsinnhold (per porsjon): 2585 kJ  /  648 kcal
58,3 g Fett
18 g Protein
11,2 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

3 ss majones – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss tahini – 1 ss sitronsaft – 1 ts sitronskall – 1 ts tabascosaus – 1 ts tørket timian – 1 ts svarte sesamfrø – 1 ss hakkede peanøtter

Bland alle ingrediensene til dippen godt og la stå i kjøleskapet.

Steg 2

2  lange agurker – 140 g kremost – 1 ss hakket persille – 1 ss hakket gressløk – 1 ss sitronskall –  ½ ts svart pepper

Del agurkene i to på langs og skrap ut frøene med skje. Bland kremosten med urter, sitronskall og svart pepper. Fyll agurkdelene med blandingen.

Steg 3

 ½ bunt asparges – 1 ts olivenolje – 50 g røkelaks i skiver – 1 ts dill

Skjær aspargesen i mindre biter og stek den i olivenolje. Legg bitene på den ene fylte agurkdelen. På den andre delen legger du røkelaksbitene og tilsetter til slutt dillen. Server med tahinimajonesdippen.

Oppskrifts-ID: 1253

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

3 ss majones – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss tahini – 1 ss sitronsaft – 1 ts sitronskall – 1 ts tabascosaus – 1 ts tørket timian – 1 ts svarte sesamfrø – 1 ss hakkede peanøtter

Bland alle ingrediensene til dippen godt og la stå i kjøleskapet.

2  lange agurker – 140 g kremost – 1 ss hakket persille – 1 ss hakket gressløk – 1 ss sitronskall –  ½ ts svart pepper

Del agurkene i to på langs og skrap ut frøene med skje. Bland kremosten med urter, sitronskall og svart pepper. Fyll agurkdelene med blandingen.

 ½ bunt asparges – 1 ts olivenolje – 50 g røkelaks i skiver – 1 ts dill

Skjær aspargesen i mindre biter og stek den i olivenolje. Legg bitene på den ene fylte agurkdelen. På den andre delen legger du røkelaksbitene og tilsetter til slutt dillen. Server med tahinimajonesdippen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.