Spicy panko reke-spyd med kremet edamame dipp
Spicy panko reke-spyd med kremet edamame dipp

Spicy panko reke-spyd med kremet edamame dipp

total tid30 min.
10 min.tilberedningstid
20 min.koketid

Crispy reker i spicy panko breadcrums, tredd på spyd og servert med en kremet dipp av edamame, koriander og crème fraîche. Sjømat Tex-Mex heaven!

Ingredienser

2 porsjoner
200 g
frosset edamame (eventuelt frosne erter)
salt
Noen korianderblader
2 ss
crème fraîche
1 ts
lime juice
Nykvernet pepper
1 
egg
 ½ ts
chilliflak
20 g
maisstivelse (omtrent 2 ss)
30 g
mel (omtrent 2-3 ss)
 ½ ts
bakepulver
12 
rå skrellede store/kongereker (eventuelt: kamskjell, laksefiletter)
2 ss
solsikkeolje
6 
laurbær
Også: små cocktailspidd i tre
Næringsinnhold (per porsjon):2438 kJ / 583 kcal
28,9 gFett
26,9 gProtein
50,3 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Kok edamamen, hell av vannet, la avkjøle litt, mal den opp til pure sammen med koriander, crème fraiche, lime juice og 3-4 ts Kikkoman Soyasaus og krydre med pepper. 

Steg 2

Pisk eggene med chilien og 2 ts Kikkoman Soyasaus

Steg 3

Bland maismelet, melet og bakepulveret. Dypp rekene først i melet og bakepulverblandingen, deretter i egget, deretter i Kikkoman Panko og frityrstek i varmet olje helt til de blir crispy, i omtrent 5 minutter.  

Steg 4

Tre 2 reker og 1 laurbær på hvert av spiddene og server med edamame dippen. 

Tips:

 

Du kan servere rekene på sitrongress eller rosmaringreiner istedenfor å bruke spyd.

Natchos er helt utrolig godt til dette.

 

Oppskrifts-ID: 1057

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Kok edamamen, hell av vannet, la avkjøle litt, mal den opp til pure sammen med koriander, crème fraiche, lime juice og 3-4 ts Kikkoman Soyasaus og krydre med pepper. 

Pisk eggene med chilien og 2 ts Kikkoman Soyasaus

Bland maismelet, melet og bakepulveret. Dypp rekene først i melet og bakepulverblandingen, deretter i egget, deretter i Kikkoman Panko og frityrstek i varmet olje helt til de blir crispy, i omtrent 5 minutter.  

Tre 2 reker og 1 laurbær på hvert av spiddene og server med edamame dippen. 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.