Sitronrisotto med asparges og sprøstekt tilapia

total tid 90 min.
10 min. tilberedningstid
20 min. koketid
60 min. marineringstid

Utsøkt kremete risotto med et hint av syrlig sitron. Smaker herlig med asparges og sprøstekt tilapia.

Ingredienser

2 porsjoner
160 g
beinfri filet av tilapia (eller annen hvit fisk)
3 ½ ss
olivenolje
1 klype
hvitløksgranulat
5 dl
grønnsakskraft
2 ½ dl
vann
50 g
løk
1 ¼ dl
tørr hvitvin (f.eks. Vinho verde)
100 g
arborioris (risottoris)
raspet skall fra en halv sitron
1 ts
sitronsaft
1 ss
revet parmesanost
50 g
kremost
250 g
grønn asparges
1 ts
smør
Næringsinnhold (per porsjon): 2560 kJ  /  611.5 kcal
29,5 g Fett
22,8 g Protein
53,3 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skjær fisken i 4 mindre stykker. Ha 2 ss Kikkoman Ponzu Sitron og ½ ss olivenolje i en bolle. Tilsett fiskestykkene og dryss over hvitløksgranulat. Rør om. La stå i kjøleskapet i 60 minutter.

Steg 2

Kok grønnsakskraft og vann i en kasserolle. Skru ned varmen og la den stå på lav varme.
 

Steg 3

Finhakk løken. Skyll aspargesen og knekk av den trevlete delen. Skjær av de myke spissene og skjær resten av stilkene i skiver. 

Steg 4

Varm 2 ½ ss olivenolje i en stekepanne og brun løken. Tilsett risen og fres den til den blir blank. Tilsett vinen. Når vinen fordamper, tilsett 1 liten øse varm kraft og 1 ss Kikkoman Ponzu Sitron. Når kraften har fordampet, tilsett en ny øse med kraft (gjenta til kraften er oppbrukt). 2 minutter før koketiden er omme, tilsetter du hakket asparges, raspet sitronskall og sitronsaft, samt parmesan og kremost.

Steg 5

I mellomtiden, varm opp ½ ss olivenolje i en separat panne og stek den marinerte fisken på begge sider.
 

Steg 6

Smelt smøret i en separat stekepanne og fres aspargesspissene. Etter 2 minutter tilsetter du 1 ss Kikkoman Ponzu Sitron. Stek kort.

Steg 7

Fordel risottoen på tallerkener og server pyntet med aspargesspisser og stekt fisk.

Oppskrifts-ID: 1147

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skjær fisken i 4 mindre stykker. Ha 2 ss Kikkoman Ponzu Sitron og ½ ss olivenolje i en bolle. Tilsett fiskestykkene og dryss over hvitløksgranulat. Rør om. La stå i kjøleskapet i 60 minutter.

Kok grønnsakskraft og vann i en kasserolle. Skru ned varmen og la den stå på lav varme.
 

Finhakk løken. Skyll aspargesen og knekk av den trevlete delen. Skjær av de myke spissene og skjær resten av stilkene i skiver. 

Varm 2 ½ ss olivenolje i en stekepanne og brun løken. Tilsett risen og fres den til den blir blank. Tilsett vinen. Når vinen fordamper, tilsett 1 liten øse varm kraft og 1 ss Kikkoman Ponzu Sitron. Når kraften har fordampet, tilsett en ny øse med kraft (gjenta til kraften er oppbrukt). 2 minutter før koketiden er omme, tilsetter du hakket asparges, raspet sitronskall og sitronsaft, samt parmesan og kremost.

I mellomtiden, varm opp ½ ss olivenolje i en separat panne og stek den marinerte fisken på begge sider.
 

Smelt smøret i en separat stekepanne og fres aspargesspissene. Etter 2 minutter tilsetter du 1 ss Kikkoman Ponzu Sitron. Stek kort.

Fordel risottoen på tallerkener og server pyntet med aspargesspisser og stekt fisk.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.