Salat med squash, bønner og aubergine
Salat med squash, bønner og aubergine

Salat med squash, bønner og aubergine

5 2 vurderinger
total tid 20 min.
10 min. tilberedningstid
10 min. koketid

Perfekt til lunsj, som et sunt kontormåltid eller til hagefesten: Denne salaten med squash, adzukibønner og halloumi serveres med en varm aubergine-vinaigrette laget med Kikkoman Ponzu Sitron – frisk, mettende og rask å tilberede.

Ingredienser

2 porsjoner
1 
gul squash
1 
grønn squash
150 g
adzukibønner (hermetiserte)
1 
økologisk lime
 ½ 
liten aubergine
1 
liten sjalottløk
1 
lite fedd hvitløk
2 ss
olivenolje
2 ss
hvit balsamicoeddik
2 ss
linfrøolje
Nymalt pepper
125 g
halloumi
1 
liten bunt persille
Chiliflak, etter smak
Næringsinnhold (per porsjon):2.672 kJ / 638 kcal
32,6 gFett
34,3 gProtein
44,3 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1  gul squash – 1  grønn squash – 150 g adzukibønner (hermetiserte) – 1 ss Kikkoman Saus For Poke Bowl Basert På Soyasaus Og Sesamolje1  økologisk lime

Skjær squashene på langs i skiver eller strimler. Mariner adzukibønnene i Kikkoman Pokesaus. Skjær limen i åtte båter.

Steg 2

 ½  liten aubergine – 1  liten sjalottløk – 1  lite fedd hvitløk – 2 ss olivenolje – 2 ss hvit balsamicoeddik – 2 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer2 ss linfrøolje – Nymalt pepper

Skjær auberginen og sjalottløken i små terninger og hakk hvitløken. Varm opp 1 ss olivenolje og stek aubergine, sjalottløk og hvitløk til de er gyllenbrune. Deglaser med eddik og Kikkoman Ponzu Sitron. Rør inn linfrøoljen og krydre med pepper.

Steg 3

125 g halloumi – 1  liten bunt persille – Chiliflak, etter smak – Limebåtene fra steg 1

Skjær halloumien ca. 1 cm tykke skiver og stek dem i en non-stick-panne i resten av den oppvarmede oljen i ca. 4 minutter på hver side til osten er gyllenbrun. Vask persillen, klapp den tørr og plukk av bladene. Legg squashskivene i boller, garner med bønnene, og ringle over den lunkne dressingen. Anrett halloumi, persille og limebåtene fra steg 1 på toppen og server umiddelbart, da halloumi smaker best varm. Dryss over chiliflak om ønskelig.

Tip:

Instead of azuki beans, other pulses such as lentils, edamame, chickpeas or other beans also work well in this salad.

Oppskrifts-ID: 1585

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1 gul squash – 1 grønn squash – 150 g adzukibønner (hermetiserte) – 1 ss Kikkoman Saus For Poke Bowl Basert På Soyasaus Og Sesamolje1 økologisk lime

Skjær squashene på langs i skiver eller strimler. Mariner adzukibønnene i Kikkoman Pokesaus. Skjær limen i åtte båter.

½ liten aubergine – 1 liten sjalottløk – 1 lite fedd hvitløk – 2 ss olivenolje – 2 ss hvit balsamicoeddik – 2 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer2 ss linfrøolje – Nymalt pepper

Skjær auberginen og sjalottløken i små terninger og hakk hvitløken. Varm opp 1 ss olivenolje og stek aubergine, sjalottløk og hvitløk til de er gyllenbrune. Deglaser med eddik og Kikkoman Ponzu Sitron. Rør inn linfrøoljen og krydre med pepper.

125 g halloumi – 1 liten bunt persille – Chiliflak, etter smak – Limebåtene fra steg 1

Skjær halloumien ca. 1 cm tykke skiver og stek dem i en non-stick-panne i resten av den oppvarmede oljen i ca. 4 minutter på hver side til osten er gyllenbrun. Vask persillen, klapp den tørr og plukk av bladene. Legg squashskivene i boller, garner med bønnene, og ringle over den lunkne dressingen. Anrett halloumi, persille og limebåtene fra steg 1 på toppen og server umiddelbart, da halloumi smaker best varm. Dryss over chiliflak om ønskelig.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.