Rødkålsalat med cashewnøtter og erter
Rødkålsalat med cashewnøtter og erter

Rødkålsalat med cashewnøtter og erter

5 5 vurderinger
total tid 15 min.
15 min. tilberedningstid

Intens på smak og full av farger – denne rødkålsalaten med grønnsaker er toppet med cashewnøtter, svarte sesamfrø og fersk koriander, alt servert i en kremete dressing med Kikkoman Kimchi Chilisaus og sesamolje.

Ingredienser

2 porsjoner

Salad:

150 g
rødkål
1 klype
salt
80 g
gulrot
80 g
rød paprika
80 g
sukkererter
1 
hakket vårløk, inkludert grønne topper
20 g
reddikspirer
2 ss
hakket fersk koriander

Dressing:

1 ss
nypresset mandarinjuice
1 ss
peanøttsmør
1 ts
lønnesirup
 ½ ss
vann

Dessuten:

20 g
cashewnøtter
2 ts
svarte sesamfrø
Næringsinnhold (per porsjon):1.086 kJ / 258 kcal
16 gFett
8 gProtein
24 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

150 g rødkål – 1 klype salt – 80 g gulrot – 80 g rød paprika – 80 g sukkererter – 1  hakket vårløk, inkludert grønne topper – 20 g reddikspirer – 2 ss hakket fersk koriander

Riv rødkålen i fine strimler, dryss over salt og masser den forsiktig med hendene for å myke den opp. Skrell gulroten og skjær den i juliennestrimler. Skjær paprikaen i tynne strimler, og skjær sukkerertene på skrå i mindre biter. Legg grønnsakene i en bolle og tilsett hakket vårløk, reddikspirer og koriander. Rør forsiktig om så alt kombineres.

Steg 2

1 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi1 ss nypresset mandarinjuice – 1 ss peanøttsmør – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ts lønnesirup – 1 ts Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml) ½ ss vann – 20 g cashewnøtter – 2 ts svarte sesamfrø

Bland ingrediensene til dressingen i en egen bolle: Kikkoman Kimchi Chilisaus, mandarinjuice, peanøttsmør, Kikkoman Sesamolje, lønnesirup, Kikkoman Kryddersaus for Sushiris og vann. Hell dressingen over salaten og bland godt. Rist cashewnøttene i en tørr panne, la dem kjøles av før du hakker dem. Dryss cashewnøttene og sesamfrøene over salaten og server.

Tips

Du kan bruke gul eller grønn paprika istedenfor rød. Rødkål kan dessuten erstattes av hvitkål.

Oppskrifts-ID: 1583

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

150 g rødkål – 1 klype salt – 80 g gulrot – 80 g rød paprika – 80 g sukkererter – 1 hakket vårløk, inkludert grønne topper – 20 g reddikspirer – 2 ss hakket fersk koriander

Riv rødkålen i fine strimler, dryss over salt og masser den forsiktig med hendene for å myke den opp. Skrell gulroten og skjær den i juliennestrimler. Skjær paprikaen i tynne strimler, og skjær sukkerertene på skrå i mindre biter. Legg grønnsakene i en bolle og tilsett hakket vårløk, reddikspirer og koriander. Rør forsiktig om så alt kombineres.

1 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi1 ss nypresset mandarinjuice – 1 ss peanøttsmør – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ts lønnesirup – 1 ts Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml) ½ ss vann – 20 g cashewnøtter – 2 ts svarte sesamfrø

Bland ingrediensene til dressingen i en egen bolle: Kikkoman Kimchi Chilisaus, mandarinjuice, peanøttsmør, Kikkoman Sesamolje, lønnesirup, Kikkoman Kryddersaus for Sushiris og vann. Hell dressingen over salaten og bland godt. Rist cashewnøttene i en tørr panne, la dem kjøles av før du hakker dem. Dryss cashewnøttene og sesamfrøene over salaten og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.