Rucolasalat med melon og prosciutto
Rucolasalat med melon og prosciutto

Rucolasalat med melon og prosciutto

total tid 15 min.
15 min. tilberedningstid

Denne sommersalaten kombinerer søt melon med kremete gorgonzola, smakfull prosciutto og pikant rucola. En dressing med olivenolje, honning og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt sørger for umami. Perfekt som en lett lunsj eller en stilig appetittvekker.

Ingredienser

2 porsjoner
1 
moden melon
100 g
gorgonzola
100 g
prosciutto crudo
30 g
rucola
2 ss
olivenolje
1 ss
balsamicoeddik
1 ts
honning
1 klype
pepper
1 ss
balsamicoglasur
Næringsinnhold (per porsjon):984 kJ / 235 kcal
15 gFett
10 gProtein
13 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1  moden melon

Del melonen i to og skrap ut frøene. Bruk et melonjern for å lage kuler av fruktkjøttet eller skjær i terninger. Legg melonen i en bolle.

Steg 2

100 g gorgonzola – 100 g prosciutto crudo – 30 g rucola

Skjær gorgonzolaen i stykker og riv prosciuttoen i mindre biter. Vask og tørk rucolaen. Ha alt oppi bollen med melonen og rør forsiktig om så alt blandes.

Steg 3

2 ss olivenolje – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ss balsamicoeddik – 1 ts honning – 1 klype pepper – 1 ss balsamicoglasur

Bland olivenolje, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, eddik, honning og pepper i en liten bolle. Hell dressingen over salaten og rør om på nytt. Server salaten i de uthulte melonhalvdelene og ringle over balsamicoglasur.

Oppskrifts-ID: 1579

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1 moden melon

Del melonen i to og skrap ut frøene. Bruk et melonjern for å lage kuler av fruktkjøttet eller skjær i terninger. Legg melonen i en bolle.

100 g gorgonzola – 100 g prosciutto crudo – 30 g rucola

Skjær gorgonzolaen i stykker og riv prosciuttoen i mindre biter. Vask og tørk rucolaen. Ha alt oppi bollen med melonen og rør forsiktig om så alt blandes.

2 ss olivenolje – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ss balsamicoeddik – 1 ts honning – 1 klype pepper – 1 ss balsamicoglasur

Bland olivenolje, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, eddik, honning og pepper i en liten bolle. Hell dressingen over salaten og rør om på nytt. Server salaten i de uthulte melonhalvdelene og ringle over balsamicoglasur.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.