Brokkolisalat med grønnkål og fetaost
Brokkolisalat med grønnkål og fetaost

Brokkolisalat med grønnkål og fetaost

total tid 15 min.
12 min. tilberedningstid
3 min. koketid

En sunn og herlig vintersalat full av vitaminer – toppet med sterk, spicy dressing, aromatiske bær og kremete fetaost for et snev av luksus. Grønnkål har aldri smakt så godt, og mandler og pinjekjerner sørger for ekstra krønsj.

Ingredienser

2 porsjoner
80 g
fersk grønnkål (eller isbergsalat, lollo bionda, batavia, romanosalat)
250 g
brokkoli i små buketter
2 
gulrøtter
 ½ 
liten rød chilipepper
1 ss
rødvinseddik
1 ts
dijonsennep
1 ts
agavesirup (eller honning, lønnesirup, brunt sukker)
Nymalt pepper
20 g
mandelflak
20 g
pinjekjerner
100 g
fetaost (eller geitost)
125 g
bærmiks, f.eks. bringebær, bjørnebær, blåbær, rødrips (etter sesong)
Noen mynteblader
Næringsinnhold (per porsjon):1.967 kJ / 473 kcal
31,3 gFett
20,5 gProtein
25,5 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

80 g fersk grønnkål (eller isbergsalat, lollo bionda, batavia, romanosalat) – 250 g brokkoli i små buketter – 2  gulrøtter

Riv grønnkålen i strimler, og rasp brokkolien og gulrøttene svært fint.

Steg 2

 ½  liten rød chilipepper – 3 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer2 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ss rødvinseddik – 1 ts dijonsennep – 1 ts agavesirup (eller honning, lønnesirup, brunt sukker) – Nymalt pepper

For å lage dressingen, finhakk chilipepperen og pisk den sammen med Kikkoman Ponzu Sitron, Kikkoman Sesamolje, eddik, sennep og agavesirup. Krydre deretter med pepper. Bland dressingen med grønnkål, brokkoli og gulrøtter.

Steg 3

20 g mandelflak – 20 g pinjekjerner – 100 g fetaost (eller geitost)

Rist mandelflakene og pinjekjernene i en liten non-stick-stekepanne i ca. 3 minutter til de er gyllenbrune. Smuldre fetaosten.

Steg 4

125 g bærmiks, f.eks. bringebær, bjørnebær, blåbær, rødrips (etter sesong) – Noen mynteblader

Anrett salaten i boller eller dyptallerkener, og garner med mandel- og pinjekjerneblandingen, feta, bær og mynte. Server umiddelbart.

Tip:

Denne salaten smaker også godt med fersken- eller nektarinskiver og blodappelsinbåter istedenfor bær. Server med grov- eller frøbrød med kvarg eller kremost for et ekstra mettende måltid.

Oppskrifts-ID: 1586

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

80 g fersk grønnkål (eller isbergsalat, lollo bionda, batavia, romanosalat) – 250 g brokkoli i små buketter – 2 gulrøtter

Riv grønnkålen i strimler, og rasp brokkolien og gulrøttene svært fint.

½ liten rød chilipepper – 3 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer2 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ss rødvinseddik – 1 ts dijonsennep – 1 ts agavesirup (eller honning, lønnesirup, brunt sukker) – Nymalt pepper

For å lage dressingen, finhakk chilipepperen og pisk den sammen med Kikkoman Ponzu Sitron, Kikkoman Sesamolje, eddik, sennep og agavesirup. Krydre deretter med pepper. Bland dressingen med grønnkål, brokkoli og gulrøtter.

20 g mandelflak – 20 g pinjekjerner – 100 g fetaost (eller geitost)

Rist mandelflakene og pinjekjernene i en liten non-stick-stekepanne i ca. 3 minutter til de er gyllenbrune. Smuldre fetaosten.

125 g bærmiks, f.eks. bringebær, bjørnebær, blåbær, rødrips (etter sesong) – Noen mynteblader

Anrett salaten i boller eller dyptallerkener, og garner med mandel- og pinjekjerneblandingen, feta, bær og mynte. Server umiddelbart.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.