Salat med couscous, edamame og wakame
Salat med couscous, edamame og wakame

Salat med couscous, edamame og wakame

5 2 vurderinger
total tid 15 min.
15 min. tilberedningstid

Saftige grønnsaker, kremete avokado, edamame og lekker wakame med couscous i en lett honning- og limedressing laget med Kikkoman Pokesaus. Peanøtter, spirer og svarte sesamfrø sørger for intens smak og ekstra krønsj i denne forfriskende salaten.

Ingredienser

2 porsjoner

Salat:

6 g
tørket wakame
60 g
gulrot
70 g
fersk agurk
70 g
avokado
 ½ ss
limesaft
150 g
kokt perlecouscous
80 g
kokte edamamebønner
2 ss
hakket vårløk med grønne topper
15 g
mungbønnespirer

Dressing:

 ½ ss
limesaft
1 ts
honning

Dessuten:

15 g
usaltede peanøtter
2 ts
svarte sesamfrø
2 g
chilitråder
Næringsinnhold (per porsjon):1.665 kJ / 398 kcal
23 gFett
14 gProtein
39 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

6 g tørket wakame – 60 g gulrot – 70 g fersk agurk – 70 g avokado –  ½ ss limesaft – 150 g kokt perlecouscous – 80 g kokte edamamebønner – 2 ss hakket vårløk med grønne topper – 15 g mungbønnespirer

Bløtlegg wakame i lunkent vann i ca. 10 minutter. Skrell og grovrasp gulroten. Høvl agurken i tynne bånd. Skrell og skjær opp avokadoen, hell deretter over ½ spiseskje limesaft. Ha grønnsaker, avsilt wakame, edamame, vårløk og spirer oppi couscousen og bland godt.

Steg 2

2 ss Kikkoman Saus For Poke Bowl Basert På Soyasaus Og Sesamolje ½ ss limesaft – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ts honning

Bland Kikkoman Pokesaus, ½ spiseskje limesaft, Kikkoman Sesamolje og honning i en bolle. Hell dressingen over salaten og vend inn så alt blir jevnt dekket.

Steg 3

15 g usaltede peanøtter – 2 ts svarte sesamfrø – 2 g chilitråder

Rist peanøttene i en tørr panne og la dem avkjøles. Dryss peanøtter og svarte sesamfrø over salaten, garner deretter med chilitråder.

Tips

Du kan erstatte perlecouscous med hurtigkort couscous. Kokt edamame kan også erstattes av edamame på boks.

Oppskrifts-ID: 1581

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

6 g tørket wakame – 60 g gulrot – 70 g fersk agurk – 70 g avokado – ½ ss limesaft – 150 g kokt perlecouscous – 80 g kokte edamamebønner – 2 ss hakket vårløk med grønne topper – 15 g mungbønnespirer

Bløtlegg wakame i lunkent vann i ca. 10 minutter. Skrell og grovrasp gulroten. Høvl agurken i tynne bånd. Skrell og skjær opp avokadoen, hell deretter over ½ spiseskje limesaft. Ha grønnsaker, avsilt wakame, edamame, vårløk og spirer oppi couscousen og bland godt.

2 ss Kikkoman Saus For Poke Bowl Basert På Soyasaus Og Sesamolje ½ ss limesaft – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ts honning

Bland Kikkoman Pokesaus, ½ spiseskje limesaft, Kikkoman Sesamolje og honning i en bolle. Hell dressingen over salaten og vend inn så alt blir jevnt dekket.

15 g usaltede peanøtter – 2 ts svarte sesamfrø – 2 g chilitråder

Rist peanøttene i en tørr panne og la dem avkjøles. Dryss peanøtter og svarte sesamfrø over salaten, garner deretter med chilitråder.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.