Linsesalat med dadler og sitrusdressing
Linsesalat med dadler og sitrusdressing

Linsesalat med dadler og sitrusdressing

5 3 vurderinger
total tid 15 min.
15 min. tilberedningstid

Denne marokkanskinspirerte salaten med svarte linser, sprø grønnsaker, søte dadler og aromatiske urter er lett, men mettende – toppet med sitrusdressing med Kikkoman Ponzu Sitron. Perfekt som appetittvekker eller tilbehør, da den er full av protein, tekstur og smak.

Ingredienser

2 porsjoner

Salat:

80 g
gulrot
50 g
fersk agurk
50 g
stangselleri
40 g
rødløk
150 g
kokte svarte linser

Dressing:

2 ss
olivenolje med chili
1 ss
nypresset appelsinjuice
 ½ ts
nyraspet appelsinskall
1 ½ ts
lønnesirup
1 
lite fedd hvitløk, finhakket
1 klype
kanel
1 klype
malt spisskummen
1 klype
nymalt ekte rød pepper, f.eks. kampot

Dessuten:

15 g
mandler
30 g
tørkede dadler
 ½ ss
hakket koriander
 ½ ss
hakket mynte
1 ½ ss
granateplekjerner
Næringsinnhold (per porsjon):1.377 kJ / 329 kcal
15 gFett
10 gProtein
38 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

80 g gulrot – 50 g fersk agurk – 50 g stangselleri – 40 g rødløk – 150 g kokte svarte linser – 2 ss olivenolje med chili – 2 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer1 ss nypresset appelsinjuice –  ½ ts nyraspet appelsinskall – 1 ½ ts lønnesirup – 1  lite fedd hvitløk, finhakket – 1 klype kanel – 1 klype malt spisskummen – 1 klype nymalt ekte rød pepper, f.eks. kampot

Skrell gulroten og høvl den i bånd. Skjær opp agurk og selleri, og skjær rødløken i tynne ringer. Kombiner grønnsakene med linsene. Bruk en egen bolle til å blande olivenoljen med Kikkoman Ponzu Sitron, appelsinjuice og appelsinskall, lønnesirup, hvitløk, kanel, spisskummen og rød pepper for å lage dressingen.

Steg 2

15 g mandler – 30 g tørkede dadler –  ½ ss hakket koriander –  ½ ss hakket mynte – 1 ½ ss granateplekjerner

Rist mandlene i en tørr panne, la dem avkjøles, og hakk dem etterpå. Skjær opp dadlene og ha dem oppi salaten med hakket koriander og mynte. Ringle over dressingen fra steg 1 og vend inn så alt dekkes jevnt. Dryss over hakkede mandler og granateplekjerner.

Tips

Du kan blande inn dressingen 20 minutter før servering slik at smakene får utvikle seg. Ønsker du en ny vri, kan du erstatte svarte linser med grønne eller røde linser.

Oppskrifts-ID: 1582

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

80 g gulrot – 50 g fersk agurk – 50 g stangselleri – 40 g rødløk – 150 g kokte svarte linser – 2 ss olivenolje med chili – 2 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer1 ss nypresset appelsinjuice – ½ ts nyraspet appelsinskall – 1 ½ ts lønnesirup – 1 lite fedd hvitløk, finhakket – 1 klype kanel – 1 klype malt spisskummen – 1 klype nymalt ekte rød pepper, f.eks. kampot

Skrell gulroten og høvl den i bånd. Skjær opp agurk og selleri, og skjær rødløken i tynne ringer. Kombiner grønnsakene med linsene. Bruk en egen bolle til å blande olivenoljen med Kikkoman Ponzu Sitron, appelsinjuice og appelsinskall, lønnesirup, hvitløk, kanel, spisskummen og rød pepper for å lage dressingen.

15 g mandler – 30 g tørkede dadler – ½ ss hakket koriander – ½ ss hakket mynte – 1 ½ ss granateplekjerner

Rist mandlene i en tørr panne, la dem avkjøles, og hakk dem etterpå. Skjær opp dadlene og ha dem oppi salaten med hakket koriander og mynte. Ringle over dressingen fra steg 1 og vend inn så alt dekkes jevnt. Dryss over hakkede mandler og granateplekjerner.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.