Meksikansk maissalat / Esquites

total tid 20 min.
10 min. tilberedningstid
10 min. koketid

Dette er en smaksrik og enkel oppskrift på sukkermaissalat. Du kan også legge til noen sorte bønner hvis du vil. Dette er en fin siderett til taco eller nachos.

Ingredienser

2 porsjoner
2 ss
vegetabilsk olje
2 
ferske maiskolber eller 200 g frossen sukkermais
2 
vårløk
1 
fersk chili
200 g
kokte eller hermetiske kidneybønner
25 g
majones
1 ts
røkt chilipulver (dvs. chipotle)
1 
lime
15 g
fersk koriander
25 g
revet hard ost (dvs. parmigiano)
Næringsinnhold (per porsjon): 1893 kJ  /  452 kcal
25,3 g Fett
16,1 g Protein
36,3 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Varm opp en stekepanne og tilsett oljen. Fjern maisen fra kolben med en skarp kniv eller tin den frosne sukkermaisen.

Steg 2

Kok maisen i pannen til den får små svimerker – ca 4-5 minutter. Legg i en bolle.

Steg 3

Tilsett finhakket vårløk og chili samt bønner til maisen. Bland inn majones, chilipulver, limesaft og teriyakimarinade. Rett før servering tilsett finhakket koriander og revet ost. Pynt salaten med ekstra korianderblader.

Oppskrifts-ID: 1061

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Varm opp en stekepanne og tilsett oljen. Fjern maisen fra kolben med en skarp kniv eller tin den frosne sukkermaisen.

Kok maisen i pannen til den får små svimerker – ca 4-5 minutter. Legg i en bolle.

Tilsett finhakket vårløk og chili samt bønner til maisen. Bland inn majones, chilipulver, limesaft og teriyakimarinade. Rett før servering tilsett finhakket koriander og revet ost. Pynt salaten med ekstra korianderblader.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.