Marinert kylling i røykfylt whisky
Ta høylandsånden på kornet med saftig kylling marinert i røykfylt whisky og beriket med Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus Honning for søt og spicy harmoni. Smaken avrundes med fersk hvitløk og kraftig sennep - et kulinarisk eventyr fra Skottland.
Tilberedning
Steg 1
3 fedd hvitløk – 3 ss bordsennep – 4 ss Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus med Honning – ½ ss honning (eller brunt sukker) – 4 ss whisky – 1 klype pepper
Press hvitløken og tilsett bordsennep, Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus Honning, honning (eller brunt sukker), whisky og pepper. Bland ingrediensene godt.
Steg 2
400 g underlår av kylling
Dekk underlårene godt med marinade og la stå i kjøleskap i minst 2 timer.
Steg 3
1 kvist rosmarin – 1 sitron – 1 hvitløkshode
Stek kyllingen i ovnen (35-45 minutter ved 180 °C) eller grill den (ca. 30 minutter på en forvarmet rist). Retten kan garneres med en kvist rosmarin, grillede sitronbåter og et stekt hvitløkshode delt i to.
Tips:
Ris, brød eller en grillet bagett passer godt til denne retten.
Oppskrifts-ID: 1229
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer