Marinert kylling i røykfylt whisky
Marinert kylling i røykfylt whisky

Marinert kylling i røykfylt whisky

5 1 vurderinger
total tid180 min.
15 min.tilberedningstid
45 min.koketid
120 min.marineringstid

Ta høylandsånden på kornet med saftig kylling marinert i røykfylt whisky og beriket med Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus Honning for søt og spicy harmoni. Smaken avrundes med fersk hvitløk og kraftig sennep - et kulinarisk eventyr fra Skottland.

Ingredienser

2 porsjoner
3 
fedd hvitløk
3 ss
bordsennep
 ½ ss
honning (eller brunt sukker)
4 ss
whisky
1 klype
pepper
400 g
underlår av kylling

Til pynt (valgfritt):

1 
kvist rosmarin
1 
sitron
1 
hvitløkshode
Næringsinnhold (per porsjon):2692 kJ / 644 kcal
41 gFett
42 gProtein
28 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

3  fedd hvitløk – 3 ss bordsennep – 4 ss Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus med Honning ½ ss honning (eller brunt sukker) – 4 ss whisky – 1 klype pepper

Press hvitløken og tilsett bordsennep, Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus Honning, honning (eller brunt sukker), whisky og pepper. Bland ingrediensene godt.

Steg 2

400 g underlår av kylling

Dekk underlårene godt med marinade og la stå i kjøleskap i minst 2 timer.

Steg 3

1  kvist rosmarin – 1  sitron – 1  hvitløkshode

Stek kyllingen i ovnen (35-45 minutter ved 180 °C) eller grill den (ca. 30 minutter på en forvarmet rist). Retten kan garneres med en kvist rosmarin, grillede sitronbåter og et stekt hvitløkshode delt i to.

 

Tips:

Ris, brød eller en grillet bagett passer godt til denne retten.

Oppskrifts-ID: 1229

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

3 fedd hvitløk – 3 ss bordsennep – 4 ss Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus med Honning ½ ss honning (eller brunt sukker) – 4 ss whisky – 1 klype pepper

Press hvitløken og tilsett bordsennep, Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus Honning, honning (eller brunt sukker), whisky og pepper. Bland ingrediensene godt.

400 g underlår av kylling

Dekk underlårene godt med marinade og la stå i kjøleskap i minst 2 timer.

1 kvist rosmarin – 1 sitron – 1 hvitløkshode

Stek kyllingen i ovnen (35-45 minutter ved 180 °C) eller grill den (ca. 30 minutter på en forvarmet rist). Retten kan garneres med en kvist rosmarin, grillede sitronbåter og et stekt hvitløkshode delt i to.

 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.