Laksespyd med dipp

total tid 140 min.
20 min. tilberedningstid
120 min. marineringstid

Ingredienser

8 porsjoner
600 g
laks, uten skinn og ben, deles opp i 24 terninger
Limebåter til pynt
Vårløk, skåret i skiver til å drysse over (kan sløyfes)

Til teriyakidipp:

2 ts
finrevet ingefær
 ½ ts
wasabi-pasta
Saften fra en halv lime

Til chili- og majonesdipp:

4 ss
lettmajones
1 ss
chilisaus
Næringsinnhold (per porsjon): 857 kJ  /  204 kcal
13,4 g Fett
16,7 g Protein
3,6 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Ha laksen i en skål, og hell glutenfri teriyaki-marinade over. La marinere tildekket i kjøleskapet i minst 2 timer. Imens bløtlegger du 8 trespidd i vann.

Steg 2

Tilberedning av sausen: Rør sammen 1 ss glutenfri teriyaki-marinade med revet ingefær og wasabi til en pasta. Tilsett resten av teriyaki-marinaden litt etter litt, og bland det hele med limesaft. For å lage chili- og majonesdippen, ha majonesen i en skål og rør inn chilisausen med en skje.

Steg 3

Før du griller, trer du tre laksebiter på hvert spidd. Varm opp grillen eller grillpannen, og grill laksen i 3 minutter eller lenger på hver side, alt etter hvordan du ønsker det. Dipp serveres sammen med limebåter. Press limejuice over før servering. Pynt med vårløk om du ønsker.

Oppskrifts-ID: 211

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Ha laksen i en skål, og hell glutenfri teriyaki-marinade over. La marinere tildekket i kjøleskapet i minst 2 timer. Imens bløtlegger du 8 trespidd i vann.

Tilberedning av sausen: Rør sammen 1 ss glutenfri teriyaki-marinade med revet ingefær og wasabi til en pasta. Tilsett resten av teriyaki-marinaden litt etter litt, og bland det hele med limesaft. For å lage chili- og majonesdippen, ha majonesen i en skål og rør inn chilisausen med en skje.

Før du griller, trer du tre laksebiter på hvert spidd. Varm opp grillen eller grillpannen, og grill laksen i 3 minutter eller lenger på hver side, alt etter hvordan du ønsker det. Dipp serveres sammen med limebåter. Press limejuice over før servering. Pynt med vårløk om du ønsker.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.