Kyllingspyd med vårløk
Tilberedning
Steg 1
Skjær kyllingkjøtt i passelig store stykker. Rens vårløk, vask og kutt i ca. 3 cm lange stykker.
Steg 2
Tre kyllingkjøtt og vårløk på spydene i rekkefølgen kyllingkjøtt → vårløk→ kyllingkjøtt → vårløk→ kyllingkjøtt på grillspyd
Steg 3
Varm vegetabilsk olje opp i en stekepanne og stek spydene ved middels varme i ca. 3 minutter (med lokket på). Snu spydene og stek videre i ca. 1 minutt. Legg spydene på en tallerken og hold varm.
Steg 4
Hell av resten av oljen fra stekepannen. Hell i Yakitori-saus (eller 4 ss Kikkoman saus for ris) og legg spydene tilbake i stekepannen og rist slik at spydene er fullstendig dekket av sausen.
Steg 5
Legg spydene på en tallerken, dryss over shichimi (eller chili) og server.
Steg 6
Ved tilberedning med hjemmelaget saus:
Inntil steking er tilberedningen av spydene identisk. Etter at du har helt ut resten av oljen fra stekepannen, tilsetter du det brune sukkeret og mineralvannet og lar det småkoke til sukkeret er oppløst. Tilsett soyasausen og kok opp til sausen er litt tykkflytende.
Ha spydene tilbake i stekepannen og rist slik at spydene fullstendig er dekket av sausen.
Legg spydene på en tallerken, dryss over shichimi (eller chili) og server.
Oppskrifts-ID: 247
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer