Kyllingspyd med vårløk

total tid 20 min.
5 min. tilberedningstid
15 min. koketid

Ingredienser

4 porsjoner
200 g
kyllingkjøtt uten ben (f.eks. fra lår eller bryst)
1 
vårløk

eller:

eller hjemmelaget saus laget av:

2 ss
brunt sukker
2 ½ ss
mineralvann
 ½ ss
vegetabilsk olje
 ½ ts
shichimi (eller chili)
Næringsinnhold (per porsjon): 501 kJ  /  119 kcal
4,6 g Fett
11,6 g Protein
7,4 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skjær kyllingkjøtt i passelig store stykker. Rens vårløk, vask og kutt i ca. 3 cm lange stykker.

Steg 2

Tre kyllingkjøtt og vårløk på spydene i rekkefølgen kyllingkjøtt → vårløk→ kyllingkjøtt → vårløk→ kyllingkjøtt på grillspyd

Steg 3

Varm vegetabilsk olje opp i en stekepanne og stek spydene ved middels varme i ca. 3 minutter (med lokket på). Snu spydene og stek videre i ca. 1 minutt. Legg spydene på en tallerken og hold varm.

Steg 4

Hell av resten av oljen fra stekepannen. Hell i Yakitori-saus (eller 4 ss Kikkoman saus for ris) og legg spydene tilbake i stekepannen og rist slik at spydene er fullstendig dekket av sausen.

Steg 5

Legg spydene på en tallerken, dryss over shichimi (eller chili) og server.

Steg 6

Ved tilberedning med hjemmelaget saus:

Inntil steking er tilberedningen av spydene identisk. Etter at du har helt ut resten av oljen fra stekepannen, tilsetter du det brune sukkeret og mineralvannet og lar det småkoke til sukkeret er oppløst. Tilsett soyasausen og kok opp til sausen er litt tykkflytende.

Ha spydene tilbake i stekepannen og rist slik at spydene fullstendig er dekket av sausen.
Legg spydene på en tallerken, dryss over shichimi (eller chili) og server.

Oppskrifts-ID: 247

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skjær kyllingkjøtt i passelig store stykker. Rens vårløk, vask og kutt i ca. 3 cm lange stykker.

Tre kyllingkjøtt og vårløk på spydene i rekkefølgen kyllingkjøtt → vårløk→ kyllingkjøtt → vårløk→ kyllingkjøtt på grillspyd

Varm vegetabilsk olje opp i en stekepanne og stek spydene ved middels varme i ca. 3 minutter (med lokket på). Snu spydene og stek videre i ca. 1 minutt. Legg spydene på en tallerken og hold varm.

Hell av resten av oljen fra stekepannen. Hell i Yakitori-saus (eller 4 ss Kikkoman saus for ris) og legg spydene tilbake i stekepannen og rist slik at spydene er fullstendig dekket av sausen.

Legg spydene på en tallerken, dryss over shichimi (eller chili) og server.

Ved tilberedning med hjemmelaget saus:

Inntil steking er tilberedningen av spydene identisk. Etter at du har helt ut resten av oljen fra stekepannen, tilsetter du det brune sukkeret og mineralvannet og lar det småkoke til sukkeret er oppløst. Tilsett soyasausen og kok opp til sausen er litt tykkflytende.

Ha spydene tilbake i stekepannen og rist slik at spydene fullstendig er dekket av sausen.
Legg spydene på en tallerken, dryss over shichimi (eller chili) og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.