Klassisk Fukuoka-ramen
Klassisk Fukuoka-ramen

Klassisk Fukuoka-ramen

4,4 39 vurderinger
total tid20 min.
20 min.tilberedningstid

Ingredienser

4 porsjoner
300 g
ramennudler
80 g
bladspinat
2 
egg
180 g
bambusskudd (hermetisk)
2 
vårløk
4 g
nori-tangblader
20 g
ingefær
2 ts
sesamfrø
100 g
stekt svinekjøtt
100 g
kokt kyllingbryst
18 dl
fiskesaus
0,18 dl
fiskesaus
1 liter
Dashi-buljong (alternativt klar buljong)
Pepper
Næringsinnhold (per porsjon):2410 kJ / 576 kcal
10 gFett
19 gProtein
89 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Kok nudlene tyggefaste og dypp i kaldt vann. Blansjer bladspinaten i ett sekund og dypp i kaldt vann. Stikk hull i eggene, legg i kokende vann og la koke i 6 minutter. Ta av varmen og dypp i kaldt vann.

Steg 2

La bambusskuddene renne av seg. Skjær vårløken og tangbladene i tynne strimler. Skrell ingefæren og skjær i 4 tynne skiver (en skive per tallerken). Rist sesamfrøene gyllengule under omrøring i en panne. Skjær svinekjøttet og kyllingbrystet i skiver.

Steg 3

Ha 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus og 1 ts fiskesaus oppi forvarmede suppeskåler. Fordel det tilberedte innlegget og fyll på med kokende buljong. Til slutt skal eggene skrelles, skjæres i halvdeler og legges i, krydres eventuelt med pepper.

Oppskrifts-ID: 238

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Kok nudlene tyggefaste og dypp i kaldt vann. Blansjer bladspinaten i ett sekund og dypp i kaldt vann. Stikk hull i eggene, legg i kokende vann og la koke i 6 minutter. Ta av varmen og dypp i kaldt vann.

La bambusskuddene renne av seg. Skjær vårløken og tangbladene i tynne strimler. Skrell ingefæren og skjær i 4 tynne skiver (en skive per tallerken). Rist sesamfrøene gyllengule under omrøring i en panne. Skjær svinekjøttet og kyllingbrystet i skiver.

Ha 1 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus og 1 ts fiskesaus oppi forvarmede suppeskåler. Fordel det tilberedte innlegget og fyll på med kokende buljong. Til slutt skal eggene skrelles, skjæres i halvdeler og legges i, krydres eventuelt med pepper.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.