Grillede reker og sesongens grønnsaker med ponzu yuzu-gelé
Fortryll gjestene dine med denne kulinariske perlen: grillede reker og sesonggrønnsaker som syder i olivenolje og krones med ponzu yuzu-gelé. En appetittvekkende forrett som vil begeistre både sansene og gjestene dine.
Tilberedning
Steg 1
½ dl vann – ½ dl Kikkoman Ponzu - en blanding av soyasaus, eddik og yuzujuice – 2 ts agar agar (eller 4 gelatinblader)
Gi vann og Kikkoman Ponzu Yuzu et oppkok i en kasserolle, og rør inn agar agar. Straks den har løst seg opp, hell geleen i en beholder og la den stå i kjøleskap i 1-3 timer til den stivner.
Bruker du gelatinblader, bløtlegg dem i vann i 30 minutter til de mykner.
Steg 2
4 reker med hale – ½ rød paprika – ½ aubergine – ½ squash – 2 okra – 2 babymais – 0,4 dl olivenolje – 1 ts salt
Forvarm stekeovnen til 170 °C.
Vask og skjær paprika, aubergine og squash i biter. Skjær babymaisen i to. Skjær toppen av okra, gni den inn med salt, skyll under kaldt vann og skjær i to. Legg hakkede grønnsaker og reker på et stekebrett og vend inn olivenolje og salt. Stek ved 170 °C i 15 minutter.
Steg 3
Dander de grillede grønnsakene på en tallerken. Ta ut den frosne ponzu geleen fra frysen, mos den med en gaffel og dander over grønnsakene.
Tips:
Server grønnsakene avkjølt og nyt dem som en kald forrett til sommerselskapet.
Bruk grønnsakene du liker best fra sesongen.
Det anbefales å bløtlegge gelatinen i minst 30 minutter, da ponzueddiken forhindrer stivning.
Oppskrifts-ID: 1296
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer