Grillede reker og sesongens grønnsaker med ponzu yuzu-gelé
Grillede reker og sesongens grønnsaker med ponzu yuzu-gelé

Grillede reker og sesongens grønnsaker med ponzu yuzu-gelé

total tid150 min.
10 min.tilberedningstid
20 min.koketid
120 min.avkjølingstid

Fortryll gjestene dine med denne kulinariske perlen: grillede reker og sesonggrønnsaker som syder i olivenolje og krones med ponzu yuzu-gelé. En appetittvekkende forrett som vil begeistre både sansene og gjestene dine.

Ingredienser

2 porsjoner

Ponzu yuzu-gelé:

50 dl
vann
 ½ dl
vann
2 ts
agar agar (eller 4 gelatinblader)
4 
reker med hale

Sesonggrønnsaker:

 ½ 
rød paprika
 ½ 
aubergine
 ½ 
squash
2 
okra
2 
babymais
40 dl
olive oil
0,4 dl
olivenolje
1 ts
salt

Tilberedning

Steg 1

 ½ dl vann –  ½ dl Kikkoman Ponzu - en blanding av soyasaus, eddik og yuzujuice2 ts agar agar (eller 4 gelatinblader)

Gi vann og Kikkoman Ponzu Yuzu et oppkok i en kasserolle, og rør inn agar agar. Straks den har løst seg opp, hell geleen i en beholder og la den stå i kjøleskap i 1-3 timer til den stivner.
Bruker du gelatinblader, bløtlegg dem i vann i 30 minutter til de mykner.

Steg 2

4  reker med hale –  ½  rød paprika –  ½  aubergine –  ½  squash – 2  okra – 2  babymais – 0,4 dl olivenolje – 1 ts salt

Forvarm stekeovnen til 170 °C.

Vask og skjær paprika, aubergine og squash i biter. Skjær babymaisen i to. Skjær toppen av okra, gni den inn med salt, skyll under kaldt vann og skjær i to. Legg hakkede grønnsaker og reker på et stekebrett og vend inn olivenolje og salt. Stek ved 170 °C i 15 minutter.
 

Steg 3

Dander de grillede grønnsakene på en tallerken. Ta ut den frosne ponzu geleen fra frysen, mos den med en gaffel og dander over grønnsakene.

Tips:

Server grønnsakene avkjølt og nyt dem som en kald forrett til sommerselskapet.
 
Bruk grønnsakene du liker best fra sesongen.
 
Det anbefales å bløtlegge gelatinen i minst 30 minutter, da ponzueddiken forhindrer stivning.

Oppskrifts-ID: 1296

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

½ dl vann – ½ dl Kikkoman Ponzu - en blanding av soyasaus, eddik og yuzujuice2 ts agar agar (eller 4 gelatinblader)

Gi vann og Kikkoman Ponzu Yuzu et oppkok i en kasserolle, og rør inn agar agar. Straks den har løst seg opp, hell geleen i en beholder og la den stå i kjøleskap i 1-3 timer til den stivner.
Bruker du gelatinblader, bløtlegg dem i vann i 30 minutter til de mykner.

4 reker med hale – ½ rød paprika – ½ aubergine – ½ squash – 2 okra – 2 babymais – 0,4 dl olivenolje – 1 ts salt

Forvarm stekeovnen til 170 °C.

Vask og skjær paprika, aubergine og squash i biter. Skjær babymaisen i to. Skjær toppen av okra, gni den inn med salt, skyll under kaldt vann og skjær i to. Legg hakkede grønnsaker og reker på et stekebrett og vend inn olivenolje og salt. Stek ved 170 °C i 15 minutter.
 

Dander de grillede grønnsakene på en tallerken. Ta ut den frosne ponzu geleen fra frysen, mos den med en gaffel og dander over grønnsakene.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.