Grillede antipasti-grønnsaker med sitronsoyasaus
En deilig forrett i italiensk stil med fargerike grillede grønnsaker med en aromatisk fruktighet fra sitron og mirin.
Tilberedning
Steg 1
Til sitronsoyasausen blander du enkelt og greit alle ingrediensene sammen.
Steg 2
Til hvitløksoljen med urter: Skrell og knus hvitløken. Vask urtene, tørk, finhakk og varm sakte opp i en liten kjele med hvitløk og olje.
Steg 3
Vask og trim auberginen og squashen og skjær i ca ½ cm tykke skiver. Skjær romano-paprikaene i to, fjern frøene og skjær i brede strimler.
Steg 4
Dekk grønnsakene med hvitløksoljen med urter og stek i en oppvarmet panne, snu av og til i ca. fem minutter. Skrell forsiktig av skallet på paprikaen.
Steg 5
Ha alle grønnsakene i en bolle og mariner med sitronsoyasausen.
Steg 6
Anrett antipasti-grønnsakene på tallerkener, drypp over resten av hvitløksoljen med urter og server i romtemperatur.
Tips
Bruk helst en stekepanne med riller for å få et fint grillet møster.
Ha umiddelbart den grillede paprikaen i en bolle, dekk med plastfolie og la den avkjøles i ca. 10 minutter (ikke lenger). Dette vil løsne skallet lett fra kjøttet.
Pynt med fersk rosmarin og sitronskiver.
Oppskrifts-ID: 1031
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer