Glutenfri focaccia med rosmarin og løk
Nyt smaken av luftig, glutenfri focaccia fylt med rosmarin og løk – et nikk til dens etruskiske røtter. Paret med urteolje, fetaost og nøtter blir dette en ideell godbit for enhver piknik.
Ingredienser
Tilberedning
Steg 1
100 g hvitt bokhvetemel – 50 g rismel – 70 g potetstivelse – 1 ss loppefrøskall – 2 ½ dl vann – 5 g tørrgjær – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus
Miks begge meltyper, potetstivelse, loppefrøskall, vann, tørrgjær og Kikkoman Glutenfri Soyasaus i ca. 5 minutter. I løpet av denne tiden vil deigen tykne til riktig konsistens. Hvis den blir for tykk, kan du tilsette mer vann. Hvis den fortsatt er for tynn etter 5 minutter, tilsetter du mer bokhvetemel. Dekk deigen med en kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted i ca. en time.
Steg 2
Legg den hevede deigen på et stekebrett. Spre den utover overflaten. La den heve igjen i ytterligere 20-30 minutter.
Steg 3
1 løk – 0,2 dl olivenolje av god kvalitet – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus – 1 kvist rosmarin – 1 ss sukker – ½ ss hakket timian – ½ ss hakket oregano – 1 ss grovsalt
Skjær løken i strimler og stek den i 0,1 dl olivenolje. Tilsett Kikkoman Glutenfri Soyasaus og sukker og rør om.
Bland resten av olivenoljen med timian og oregano. Smør urteoljen på den hevede focacciaen og press den inn i deigen med fingertuppene. Fordel løken oppå deigen og dryss over rosmarin og salt.
Stek foccaciaen i en forvarmet ovn ved 220 °C i ca. 20 minutter.
Steg 4
0,4 dl olivenolje av god kvalitet – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus – 1 kvist rosmarin – ½ ts hakket timian – ½ ts hakket oregano – ½ sitron – 30 g oliven – 30 g fetaost – 20 g valnøtter – 1 ts chiliflak
Hell olivenoljen på en tallerken. Tilsett Kikkoman Glutenfri Soyasaus, hakkede urter, sitronsaft, raspet sitronskall, finhakket oliven, smuldret fetaost, hakkede valnøtter og chiliflak. Bland og server med oppskåret focaccia.
Oppskrifts-ID: 1289
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer