Glutenfri focaccia med rosmarin og løk
Glutenfri focaccia med rosmarin og løk

Glutenfri focaccia med rosmarin og løk

total tid120 min.
10 min.tilberedningstid
20 min.koketid
90 min.fermenteringstid

Nyt smaken av luftig, glutenfri focaccia fylt med rosmarin og løk – et nikk til dens etruskiske røtter. Paret med urteolje, fetaost og nøtter blir dette en ideell godbit for enhver piknik.

Ingredienser

2 porsjoner
100 g
hvitt bokhvetemel
50 g
rismel
70 g
potetstivelse
1 ss
loppefrøskall
2 ½ dl
vann
5 g
tørrgjær
0,6 dl
olivenolje av god kvalitet
1 
løk
2 
kvister rosmarin
1 ss
sukker
1 ss
hakket timian
1 ss
hakket oregano
1 ss
grovsalt
 ½ 
sitron
30 g
oliven
30 g
fetaost
20 g
valnøtter
1 ts
chiliflak
Næringsinnhold (per porsjon):3552 kJ / 849 kcal
42,9 gFett
16 gProtein
98,4 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

100 g hvitt bokhvetemel – 50 g rismel – 70 g potetstivelse – 1 ss loppefrøskall – 2 ½ dl vann – 5 g tørrgjær – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus

Miks begge meltyper, potetstivelse, loppefrøskall, vann, tørrgjær og Kikkoman Glutenfri Soyasaus i ca. 5 minutter. I løpet av denne tiden vil deigen tykne til riktig konsistens. Hvis den blir for tykk, kan du tilsette mer vann. Hvis den fortsatt er for tynn etter 5 minutter, tilsetter du mer bokhvetemel. Dekk deigen med en kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted i ca. en time.

Steg 2

Legg den hevede deigen på et stekebrett. Spre den utover overflaten. La den heve igjen i ytterligere 20-30 minutter.

Steg 3

1  løk – 0,2 dl olivenolje av god kvalitet – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus1  kvist rosmarin – 1 ss sukker –  ½ ss hakket timian –  ½ ss hakket oregano – 1 ss grovsalt

Skjær løken i strimler og stek den i 0,1 dl olivenolje. Tilsett Kikkoman Glutenfri Soyasaus og sukker og rør om.

Bland resten av olivenoljen med timian og oregano. Smør urteoljen på den hevede focacciaen og press den inn i deigen med fingertuppene. Fordel løken oppå deigen og dryss over rosmarin og salt. 

Stek foccaciaen i en forvarmet ovn ved 220 °C i ca. 20 minutter.

Steg 4

0,4 dl olivenolje av god kvalitet – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus1  kvist rosmarin –  ½ ts hakket timian –  ½ ts hakket oregano –  ½  sitron – 30 g oliven – 30 g fetaost – 20 g valnøtter – 1 ts chiliflak

Hell olivenoljen på en tallerken. Tilsett Kikkoman Glutenfri Soyasaus, hakkede urter, sitronsaft, raspet sitronskall, finhakket oliven, smuldret fetaost, hakkede valnøtter og chiliflak. Bland og server med oppskåret focaccia.

Oppskrifts-ID: 1289

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

100 g hvitt bokhvetemel – 50 g rismel – 70 g potetstivelse – 1 ss loppefrøskall – 2 ½ dl vann – 5 g tørrgjær – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus

Miks begge meltyper, potetstivelse, loppefrøskall, vann, tørrgjær og Kikkoman Glutenfri Soyasaus i ca. 5 minutter. I løpet av denne tiden vil deigen tykne til riktig konsistens. Hvis den blir for tykk, kan du tilsette mer vann. Hvis den fortsatt er for tynn etter 5 minutter, tilsetter du mer bokhvetemel. Dekk deigen med en kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted i ca. en time.

Legg den hevede deigen på et stekebrett. Spre den utover overflaten. La den heve igjen i ytterligere 20-30 minutter.

1 løk – 0,2 dl olivenolje av god kvalitet – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus1 kvist rosmarin – 1 ss sukker – ½ ss hakket timian – ½ ss hakket oregano – 1 ss grovsalt

Skjær løken i strimler og stek den i 0,1 dl olivenolje. Tilsett Kikkoman Glutenfri Soyasaus og sukker og rør om.

Bland resten av olivenoljen med timian og oregano. Smør urteoljen på den hevede focacciaen og press den inn i deigen med fingertuppene. Fordel løken oppå deigen og dryss over rosmarin og salt. 

Stek foccaciaen i en forvarmet ovn ved 220 °C i ca. 20 minutter.

0,4 dl olivenolje av god kvalitet – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus1 kvist rosmarin – ½ ts hakket timian – ½ ts hakket oregano – ½ sitron – 30 g oliven – 30 g fetaost – 20 g valnøtter – 1 ts chiliflak

Hell olivenoljen på en tallerken. Tilsett Kikkoman Glutenfri Soyasaus, hakkede urter, sitronsaft, raspet sitronskall, finhakket oliven, smuldret fetaost, hakkede valnøtter og chiliflak. Bland og server med oppskåret focaccia.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.