Fennikel, edamame og valnøttsalat med dressing av Kikkoman Ponzu sitron soyasaus, basilikum og dill

total tid 25 min.
10 min. tilberedningstid
15 min. koketid

Ingredienser

4 porsjoner

Grønnsaker

250 g
fennikelknoll, skjær av stilkene
175 g
skallede og kokte edamame
100 g
reddik

Salatdressing

100 g
olivenolje

Garnering

100 g
valnøtter
20 g
sorte sesamkorn
20 g
basilikum
10 g
dill
Næringsinnhold (per porsjon): 2094 kJ  /  500 kcal

Tilberedning

Steg 1

Varm opp stekeovnen til 160 ° C. Rist valnøttene på et flatt bakebrett i 15 - 20 minutter til de er blitt litt brune og lukter godt. La dem avkjøle og knus dem i stykker. 

Steg 2

Fjern det harde ytre laget av fennikelknollen og kast det. Skjær fennikelen først i fire deler og så i så tynne skiver som mulig.  Det kan du bruke en grønnsakhøvl til om du har en for hånden. Skjær redikkene i fire deler hver. Riv bladene av basilikum og dill og grovhakk dem.

Steg 3

Hell Kikkoman Ponzu sitron soyasaus og olivenolje  i et rent og tomt syltetøyglass og rist det godt  i 20-30 sekunder til sausen ser mere tykkflytende ut og er emulgert. Løft garneringen under grønnsakene, tilføy dressigen og server. 

Tips

Skulle du ikke finne edamame-bønner kan du erstatte disse med skallede tykke bønner eller erter.  Edamame-bønner finnes ferdig kokt og uten skall i større supermarkeder. 

Oppskrifts-ID: 64

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Varm opp stekeovnen til 160 ° C. Rist valnøttene på et flatt bakebrett i 15 - 20 minutter til de er blitt litt brune og lukter godt. La dem avkjøle og knus dem i stykker. 

Fjern det harde ytre laget av fennikelknollen og kast det. Skjær fennikelen først i fire deler og så i så tynne skiver som mulig.  Det kan du bruke en grønnsakhøvl til om du har en for hånden. Skjær redikkene i fire deler hver. Riv bladene av basilikum og dill og grovhakk dem.

Hell Kikkoman Ponzu sitron soyasaus og olivenolje  i et rent og tomt syltetøyglass og rist det godt  i 20-30 sekunder til sausen ser mere tykkflytende ut og er emulgert. Løft garneringen under grønnsakene, tilføy dressigen og server. 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.