Bulgogi med svinekjøtt og salat
Bulgogi med svinekjøtt og salat

Bulgogi med svinekjøtt og salat

5 1 vurderinger
total tid90 min.
15 min.tilberedningstid
15 min.koketid
60 min.marineringstid

Fyr opp smaksløkene med denne deilige vrien på bulgogi - koreansk for «ildkjøtt». Her lager vi den klassiske retten med marinert svinekjøtt i tynne skiver istedenfor storfekjøtt, noe som gjør denne velsmakende retten litt rimeligere.

Ingredienser

2 porsjoner
300 g
indrefilet av svin
3 
fedd hvitløk
 ½ 
syrlig eple
1 stykke
ingefær (ca. 3 cm)
1 
liten bunt vårløk
1 ss
honning
Pepper til smak
2 ss
ristede sesamfrø

Til serveringen:

8 
shisoblader (perilla)
8 
blader hodesalat
 ½ bunt
fersk koriander
1 
agurk
Næringsinnhold (per porsjon):1329 kJ / 318 kcal
16 gFett
35 gProtein
8 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

300 g indrefilet av svin – 3  fedd hvitløk –  ½  syrlig eple – 1  ingefær (ca. 3 cm) – 1  liten bunt vårløk

Skjær kjøttet i tynne skiver. Grovhakk hvitløk, eple, ingefær og vårløk.

Steg 2

Ha hakket hvitløk, eple, ingefær og vårløk i en foodprosessor eller blender. Mos til en jevn blanding.

Steg 3

1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ss honning – Pepper til smak – 75 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ¾ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss ristede sesamfrø

Bland sausen fra steg 2 og resten av ingrediensene (Kikkoman Sesamolje, honning, pepper, Kikkoman Soyasaus og ristede sesamfrø) med det oppskårne kjøttet. Mariner i minst 1 time, helst over natten.

Steg 4

8  shisoblader (perilla) – 8  blader hodesalat –  ½ bunt fersk koriander –  ½  agurk

Fjern overflødig marinade fra kjøttet og stek i en svært varm panne i cirka 2 minutter på hver side. Server med urter, salatblader og hakket agurk.

 

Tips:

Retten kan også serveres med dine favorittgrønnsaker skåret i tynne skiver, for eksempel rødkål eller gulrøtter.

Oppskrifts-ID: 1233

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

300 g indrefilet av svin – 3 fedd hvitløk – ½ syrlig eple – 1 ingefær (ca. 3 cm) – 1 liten bunt vårløk

Skjær kjøttet i tynne skiver. Grovhakk hvitløk, eple, ingefær og vårløk.

Ha hakket hvitløk, eple, ingefær og vårløk i en foodprosessor eller blender. Mos til en jevn blanding.

1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ss honning – Pepper til smak – 75 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ¾ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss ristede sesamfrø

Bland sausen fra steg 2 og resten av ingrediensene (Kikkoman Sesamolje, honning, pepper, Kikkoman Soyasaus og ristede sesamfrø) med det oppskårne kjøttet. Mariner i minst 1 time, helst over natten.

8 shisoblader (perilla) – 8 blader hodesalat – ½ bunt fersk koriander – ½ agurk

Fjern overflødig marinade fra kjøttet og stek i en svært varm panne i cirka 2 minutter på hver side. Server med urter, salatblader og hakket agurk.

 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.