Bulgogi med svinekjøtt og salat
Fyr opp smaksløkene med denne deilige vrien på bulgogi - koreansk for «ildkjøtt». Her lager vi den klassiske retten med marinert svinekjøtt i tynne skiver istedenfor storfekjøtt, noe som gjør denne velsmakende retten litt rimeligere.
Tilberedning
Steg 1
300 g indrefilet av svin – 3 fedd hvitløk – ½ syrlig eple – 1 ingefær (ca. 3 cm) – 1 liten bunt vårløk
Skjær kjøttet i tynne skiver. Grovhakk hvitløk, eple, ingefær og vårløk.
Steg 2
Ha hakket hvitløk, eple, ingefær og vårløk i en foodprosessor eller blender. Mos til en jevn blanding.
Steg 3
1 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ss honning – Pepper til smak – 75 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ¾ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 ss ristede sesamfrø
Bland sausen fra steg 2 og resten av ingrediensene (Kikkoman Sesamolje, honning, pepper, Kikkoman Soyasaus og ristede sesamfrø) med det oppskårne kjøttet. Mariner i minst 1 time, helst over natten.
Steg 4
8 shisoblader (perilla) – 8 blader hodesalat – ½ bunt fersk koriander – ½ agurk
Fjern overflødig marinade fra kjøttet og stek i en svært varm panne i cirka 2 minutter på hver side. Server med urter, salatblader og hakket agurk.
Tips:
Retten kan også serveres med dine favorittgrønnsaker skåret i tynne skiver, for eksempel rødkål eller gulrøtter.
Oppskrifts-ID: 1233
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer