"Bagna cauda"-dipp med tofu og soyasaus
"Bagna cauda"-dipp med tofu og soyasaus

"Bagna cauda"-dipp med tofu og soyasaus

total tid20 min.
10 min.tilberedningstid
10 min.koketid

Ingredienser

4 porsjoner
3 
hvitløksbåter
 ½ 
liten løk
3 ss
olivenolje
2 ss
hvitvin
1 
boks tunfisk, i olje (= 185 g)
100 g
fast tofu
2 ss
sitronsaft
1 ss
honning
2 ss
revet parmesanost
1 ss
kapers
 ½ ts
salt
Litt fersk malt hvit pepper
Næringsinnhold (per porsjon):1009 kJ / 241 kcal
15,3 gFett
18,7 gProtein
5,8 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skrell hvitløken og løken og skjær dem i tynne skiver. Varm opp ½ ss olje i en gryte, tilsett hvitløk og løk og fres til de er gule. Tilsett hvitvin, kok opp og hell blandingen i en mikser.

Steg 2

La tunfisken dryppe godt av. Varm opp enda ½ ss olivenolje, tilsett tunfisk og fres til den er "tørr". Tilsett  og varm opp 2 ss soyasaus. Legg blandingen på en tallerken og avkjøl.

Steg 3

Hell over tunfiskblandingen i mikseren sammen med blandingen av løk og hvitløk. Tilsett tofu, resten av soyasausen, resten av olivenoljen, sitronsaft og honning, og miks sammen. Tilsett parmesan, kapers, salt og pepper, grovmiks en gang til og server dippen.

Bagna-Cauda-dippen passer godt til for eksempel:

  • rå grønnsak-sticks som gulrøtter, selleri, agurk, paprika og reddiker
  • kokte grønnsaker som grønne asparges, mais, blomkål, brokkoli osv.

Oppskrifts-ID: 202

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skrell hvitløken og løken og skjær dem i tynne skiver. Varm opp ½ ss olje i en gryte, tilsett hvitløk og løk og fres til de er gule. Tilsett hvitvin, kok opp og hell blandingen i en mikser.

La tunfisken dryppe godt av. Varm opp enda ½ ss olivenolje, tilsett tunfisk og fres til den er "tørr". Tilsett  og varm opp 2 ss soyasaus. Legg blandingen på en tallerken og avkjøl.

Hell over tunfiskblandingen i mikseren sammen med blandingen av løk og hvitløk. Tilsett tofu, resten av soyasausen, resten av olivenoljen, sitronsaft og honning, og miks sammen. Tilsett parmesan, kapers, salt og pepper, grovmiks en gang til og server dippen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.