Nye grilloppskrifter fra Kikkoman

02. Juli 2023

Leter du etter det perfekte grillkrydderet? Kikkoman naturlig brygget soyasaus er det perfekte krydderet du trenger til grilloppskriftene dine, og passer like godt til klassiske amerikanske grillretter som til asiatiske BBQ oppskrifter. Kikkoman kan brukes både til marinering av fisk, kjøtt og grillede grønnsaker, til salatdressinger, dipper, eller som en smakstilsetning på bordet. Så, fyr opp grillen og les grilloppskriftene våre!

Om umami og grilloppskrifter

Har du lyst til å imponere med nye smaksopplevelser fra grillen? Hemmeligheten bak hvorfor Kikkoman soyasaus egner seg så godt til alle mulige retter og kjøkken er at Kikkoman er rik på den femte smakssansen, umami. Umami balanserer og forbedrer smakene til et bredt utvalg av matvarer. Ved å pensle Kikkoman soyasaus på fisk og kjøtt vil umami-komponentene balansere ut fiske- og kjøttsmakene slik at du får en helt herlig smak på grillrettene dine. Høres det bra ut? Prøv en av umami-ambassadørene våre under neste gang du skal grille da vel:
Kikkoman naturlig brygget soyasaus - Rik på umami, verdt å prøve til alle typer grillretter.
Kikkoman Teriyaki-marinade - Gir en søt og krydret smak til grillmaten din.
Kikkoman Ponzu Sitron - Herlig kombinasjon av soyasaus og sitrusaroma. Gir en eksplosjon av friske smaker til grillretter.

Kjøttretter

Forestill deg et nydelig mørt, saftig og smakfullt kjøttstykke fra grillen. Hemmeligheten ligger ofte i en skikkelig god marinade. Når du marinerer kjøttet trekker smakene inn i kjøttet som gir et mørt og smaksrikt resultat. Marinader forbedrer smaken av fisk og grønnsaker. Her finner du noen av våre nye oppskrifter med kjøttretter fra grillen:

BBQ Whisky Entrecôte - Gir en smokey smak til entrecôte

Smaker fra havet

Det er mange deilige fiskeoppskrifter som du bør prøve i løpet av grillsesongen. Fisk smaker fantastisk når du griller, spesielt når du marinerer og smaksetter med Kikkoman-sauser. Prøv våre soyasauser, Teriyaki-marinade eller Ponzu Sitron neste gang du griller. Prøv en av våre nye grilloppskrifter med fisk under

Grillet lakseburger - Du trenger ikke kjøtt for å få en perfekt burger.

Sommersalater

Si farvel til de tunge sausene og velkommen til lettere sommerretter. Uansett om du er vegetarianer eller rett og slett ikke en stor kjøtteter — Kikkoman gir deg kreative oppskriftsidéer. Hvilken salat passer perfekt til grillen? Crispy, fargerik og forfriskende — dette mener vi utgjør den perfekte salaten.

La deg inspirere av våre sommersalater med Kikkoman!

Mango- og gulrotsalat - En salat med friske smaker.

Alt smaker bedre med smør

Hovedregelen for fransk mat er at alt smaker bedre med smør. Denne filosofien mener vi også gjelder for grilling. Soyasaus, urter og smør skaper en perfekt trio og kompletter enhver grillrett med kjøtt, fisk eller grønnsaker. Dette kryddersmøret anbefales på det varmeste til ditt neste grillmåltid.

Soyasaus og urtesmør til grillingen - Med smak av soyasaus, urter og smør.

Grilltips og triks

 1. Gi grillen nok tid til å varmes opp. Forvarm grillen ordentlig. Den må være rykende varm! Forvarming garanterer bedre smak, stekeskorpe og forhindrer at mat henger fast i risten. 
   
 2. La kjøttet varmes opp. Ta ut kjøttet fra kjøleskapet 20-30 minutter før du legger biffen på grillen. Når kjøttet er romtemperert korter du ned steketiden og får raskere et perfekt resultat. 
   
 3. Hjelp smaken å komme frem. Krydre rettene raust for å bringe frem smakene i råvarene. Hvid du ønsker å redusere saltinntaket anbefaler vi at du prøver Naturlig Brygget Soyasaus med mindre salt. Den inneholder 43 % mindre salt, men har den samme unike og gode Kikkoman-smaken! 
   
 4. Prøv karamellisering.  Vi elsker grillet mat på grunn av den stekte karamelliserte smaken. Så snu maten bare én gang, vær tålmodig, og prøv noen søte marinader. Nøkkelen til den deiligste karamelliseringen er Teriyaki BBQ-saus med honning.
   
 5. Balanser krydderet. For søt? For sterkt krydret? For salt? Sur smak gir flott motbalanse. Syrene gjør sausen frisk og smakfull. Du kan presse litt sitron eller bare prøve Ponzu Sitron – den deilige kombinasjonen av soyasaus med en sitrusfruktsmak.
Hva betyr ‘umami’?

Ordet umami kombinerer det japanske adjektivet umai, som betyr 'deilig' eller 'velsmakende', med mi, som betyr 'essens'.

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.