
87 av 458
Krydrete julekanapéer

Total tid
50 min
Forberedelsestid:
50 min
706 kJ / 168 kcal
Fett:
4.4 g
Protein:
2.6 g
Karbohydrat:
8.4 g
Ingredienser for 4 porsjon(er)
- 200 g tomater
- 2 ss mørk balsamicoeddik
- 2 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 2-3 ss olivenolje
- 24 skiver toast
Til røkelakskremen:
- 50 g røkelaks
- 100 g kremost
- 2 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
Til roastbiffkremen:
- 80 g roastbiff i skiver
- 100 g kremost
- 1-2 ts søt sennep
- 1-2 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
Til eggekremen:
- 4 hardkokte egg
- 80 g majones
- 2 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 30 g ruccola
Slik gjør du det
- Vask tomater, skjær i ca. 0,5 cm tykke skiver og legg på en langpanne kledd med bakepapir. Bland eddik, soyasaus og olje, pensle tomatene med blandingen og stek i forvarmet ovn ved 180 °C (varmluft 160 °C) i ca. 30 minutter, pensle innimellom med den resterende marinaden. Kikkoman naturlig brygget soyasaus gir tomatene en mild krydret tone og en fin glans.
- Skjær skorpene av toastskivene. Skjær røkelaksen i veldig fine terninger, rør sammen med kremost og smak til med soyasaus. Til roastbiffkremen, kutt roastbiffen i fine strimler, bland med kremost og smak til med sennep og soyasaus.
- Til eggekremen, skrell og halver eggene, mos eggeplommen, del eggehviten i terninger og bland begge med majones og smak til med soyasaus. Vask og rengjør ruccolaen og skjær i små biter.
- Pensle 8 skiver toast med eggekremen og topp med ruccola og tomater. Legg opp 8 skiver toast og trykk litt sammen. Pensle 4 av de øverste skivene av toast med røkelaks- og roastbiffkrem og dekk med de resterende toastskivene. Del skivene i fire trekanter, fest trekantene med dekorative trepinner.
Tips: Hvis du drysser over litt soyasaus over de ristede brødskivene før du smører ut kremene, blir julecanapéene spesielt saftige og krydrete.
Brukte produkter i denne oppskriften
Total tid
50 min
Forberedelsestid:
50 min
706 kJ / 168 kcal
Fett:
4.4 g
Protein:
2.6 g
Karbohydrat:
8.4 g
Ingredienser for 4 porsjon(er)
- 200 g tomater
- 2 ss mørk balsamicoeddik
- 2 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 2-3 ss olivenolje
- 24 skiver toast
Til røkelakskremen:
- 50 g røkelaks
- 100 g kremost
- 2 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
Til roastbiffkremen:
- 80 g roastbiff i skiver
- 100 g kremost
- 1-2 ts søt sennep
- 1-2 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
Til eggekremen:
- 4 hardkokte egg
- 80 g majones
- 2 ss Kikkoman naturlig brygget soyasaus
- 30 g ruccola