Lammekebab fra Midtøsten marinert i soyasaus
Gi smaksløkene dine en reise til Midtøsten med denne lammekebaben, marinert i soyasaus, spisskummen og koriander. Hvitløk gjør smaken ekstra fyldig, mens olivenoljen mørner kjøttet til perfeksjon. En rett som sømløst blander tradisjon med en moderne vri.
Ingredienser
Saus:
Tilberedning
Steg 1
1 liten rødløk – 4 fedd hvitløk – ½ bunt persille – 2 kvaster fersk mynte – 400 g lammekjøttdeig – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ½ ts malt koriander – ½ ts malt spisskummen – 2 ss olivenolje – 1 ss sitronsaft – 1 ts raspet sitronskall – 1 klype nymalt pepper
Knus hvitløken i en presse, finhakk løk, persille og mynte og ha sammen med kjøttet. Tilsett Kikkoman Soyasaus, koriander, spisskummen, olivenolje, sitronsaft, raspet sitronskall og nymalt pepper, og bland godt.
Steg 2
Lag små, avlange kjøttkaker som kan stekes eller tres på spyd. La stå i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Steg 3
½ bunt fersk koriander – ½ bunt fersk persille – 1 ss sitronsaft – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 120 dl Greek yoghurt – 1,2 dl gresk yoghurt – 1 klype pepper
For å lage sausen, finhakk koriander og persille, eller mos det i sitronsaften. Tilsett Kikkoman Soyasaus og yoghurt og bland alt sammen. Smak til med pepper.
Steg 4
Ta kjøttet ut av kjøleskapet og legg det på en varm grill i 3-5 minutter på hver side. Server med sausen.
Tips:
Smaker nydelig med skivede cherrytomater. Kan serveres på en grillet tortilla.
Oppskrifts-ID: 1231
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer