Lammekebab fra Midtøsten marinert i soyasaus

total tid 60 min.
15 min. tilberedningstid
15 min. koketid
30 min. marineringstid

Gi smaksløkene dine en reise til Midtøsten med denne lammekebaben, marinert i soyasaus, spisskummen og koriander. Hvitløk gjør smaken ekstra fyldig, mens olivenoljen mørner kjøttet til perfeksjon. En rett som sømløst blander tradisjon med en moderne vri.

Ingredienser

2 porsjoner
1 
liten rødløk
4 
fedd hvitløk
 ½ bunt
persille
2 
kvaster fersk mynte
400 g
lammekjøttdeig
 ½ ts
malt koriander
 ½ ts
malt spisskummen
2 ss
olivenolje
1 ss
sitronsaft
1 ts
raspet sitronskall
1 klype
nymalt pepper

Saus:

 ½ bunt
fersk koriander
 ½ bunt
fersk persille
1 ss
sitronsaft
120 ml
Greek yoghurt
1,2 dl
gresk yoghurt
1 klype
pepper
Næringsinnhold (per porsjon): 2717 kJ  /  650 kcal
44 g Fett
48 g Protein
12 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1  liten rødløk – 4  fedd hvitløk –  ½ bunt persille – 2  kvaster fersk mynte – 400 g lammekjøttdeig – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ ts malt koriander –  ½ ts malt spisskummen – 2 ss olivenolje – 1 ss sitronsaft – 1 ts raspet sitronskall – 1 klype nymalt pepper

Knus hvitløken i en presse, finhakk løk, persille og mynte og ha sammen med kjøttet. Tilsett Kikkoman Soyasaus, koriander, spisskummen, olivenolje, sitronsaft, raspet sitronskall og nymalt pepper, og bland godt.

Steg 2

Lag små, avlange kjøttkaker som kan stekes eller tres på spyd. La stå i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Steg 3

 ½ bunt fersk koriander –  ½ bunt fersk persille – 1 ss sitronsaft – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus120 ml Greek yoghurt – 1,2 dl gresk yoghurt – 1 klype pepper

For å lage sausen, finhakk koriander og persille, eller mos det i sitronsaften. Tilsett Kikkoman Soyasaus og yoghurt og bland alt sammen. Smak til med pepper.

Steg 4

Ta kjøttet ut av kjøleskapet og legg det på en varm grill i 3-5 minutter på hver side. Server med sausen.

Tips:

Smaker nydelig med skivede cherrytomater. Kan serveres på en grillet tortilla.

Oppskrifts-ID: 1231

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1  liten rødløk – 4  fedd hvitløk –  ½ bunt persille – 2  kvaster fersk mynte – 400 g lammekjøttdeig – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ ts malt koriander –  ½ ts malt spisskummen – 2 ss olivenolje – 1 ss sitronsaft – 1 ts raspet sitronskall – 1 klype nymalt pepper

Knus hvitløken i en presse, finhakk løk, persille og mynte og ha sammen med kjøttet. Tilsett Kikkoman Soyasaus, koriander, spisskummen, olivenolje, sitronsaft, raspet sitronskall og nymalt pepper, og bland godt.

Lag små, avlange kjøttkaker som kan stekes eller tres på spyd. La stå i kjøleskapet i minst 30 minutter.

 ½ bunt fersk koriander –  ½ bunt fersk persille – 1 ss sitronsaft – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus120 ml Greek yoghurt – 1,2 dl gresk yoghurt – 1 klype pepper

For å lage sausen, finhakk koriander og persille, eller mos det i sitronsaften. Tilsett Kikkoman Soyasaus og yoghurt og bland alt sammen. Smak til med pepper.

Ta kjøttet ut av kjøleskapet og legg det på en varm grill i 3-5 minutter på hver side. Server med sausen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.