Grillede kjøttboller med tranebærglasur
Tradisjonelle kjøttboller, men med en ny vri: først gis de et unikt særpreg med soyamarinade, så grilles de istedenfor å stekes, og til slutt toppes de med tranebærglasur. En lekker kombinasjon som får smaksløkene dine til å danse!
Tilberedning
Steg 1
300 g kyllingkjøttdeig – 1 egg – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 ts za’atarkrydder – 1 klype malt chili – 1 klype pepper – 1 ½ ss brødsmuler
Bland kjøttdeigen med egg, Kikkoman Soyasaus og alle krydderne. Tilsett brødsmulene og bland på nytt til du får en masse som er lett å forme.
Steg 2
Fukt hendene og form massen til små kjøttboller på ca. 3 cm. Tre 3 til 5 kjøttboller på hvert spyd og la stå i kjøleskapet i 1 time.
Steg 3
100 g tranebær fra glass – 2 ss Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus med Honning – 1 ts raspet appelsinskall – 1 ss sitronsaft – 1 klype tørket oregano – 1 chilipepper (valgfritt)
Bland tranebærene med Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus Honning, appelsinskall, sitronsaft og oregano. Hvis du har lyst på et ekstra kick, kan du tilsette finhakket chili etter smak.
Steg 4
1 ss olje til pensling
Pensle kjøttbollene med olje. Grill dem i en varm grillpanne i 5 minutter på hver side. Pensle deretter kjøttbollene med glasur på hver side og grill dem igjen.
Tips:
Du kan bruke svinekjøttdeig eller en kjøttdeigblanding istedenfor kyllingkjøttdeig. Retten kan serveres med din favorittsalat, og det som gjenstår av tranebærmarinaden, fungerer også som herlig dipp. Som et alternativ til za’atarkrydder kan du bruke en kombinasjon av tørket timian, sesamfrø, sumak (eller raspet sitronskall) og en klype salt.
Oppskrifts-ID: 1232
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer