Grillede kjøttboller med tranebærglasur

total tid 90 min.
15 min. tilberedningstid
15 min. koketid
60 min. marineringstid

Tradisjonelle kjøttboller, men med en ny vri: først gis de et unikt særpreg med soyamarinade, så grilles de istedenfor å stekes, og til slutt toppes de med tranebærglasur. En lekker kombinasjon som får smaksløkene dine til å danse!

Ingredienser

2 porsjoner

Kjøtt:

300 g
kyllingkjøttdeig
1 
egg
2 ts
za’atarkrydder
1 klype
malt chili
1 klype
pepper
1 ½ ss
brødsmuler

Tranebærglasur:

100 g
tranebær fra glass
1 ts
raspet appelsinskall
1 ss
sitronsaft
1 klype
tørket oregano
1 
chilipepper (valgfritt)

Dessuten:

1 ss
olje til pensling
Næringsinnhold (per porsjon): 1772 kJ  /  424 kcal
14 g Fett
36 g Protein
38 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

300 g kyllingkjøttdeig – 1  egg – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ts za’atarkrydder – 1 klype malt chili – 1 klype pepper – 1 ½ ss brødsmuler

Bland kjøttdeigen med egg, Kikkoman Soyasaus og alle krydderne. Tilsett brødsmulene og bland på nytt til du får en masse som er lett å forme.

Steg 2

Fukt hendene og form massen til små kjøttboller på ca. 3 cm. Tre 3 til 5 kjøttboller på hvert spyd og la stå i kjøleskapet i 1 time.

Steg 3

100 g tranebær fra glass – 2 ss Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus med Honning1 ts raspet appelsinskall – 1 ss sitronsaft – 1 klype tørket oregano – 1  chilipepper (valgfritt)

Bland tranebærene med Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus Honning, appelsinskall, sitronsaft og oregano. Hvis du har lyst på et ekstra kick, kan du tilsette finhakket chili etter smak.

Steg 4

1 ss olje til pensling

Pensle kjøttbollene med olje. Grill dem i en varm grillpanne i 5 minutter på hver side. Pensle deretter kjøttbollene med glasur på hver side og grill dem igjen.

Tips:

Du kan bruke svinekjøttdeig eller en kjøttdeigblanding istedenfor kyllingkjøttdeig. Retten kan serveres med din favorittsalat, og det som gjenstår av tranebærmarinaden, fungerer også som herlig dipp. Som et alternativ til za’atarkrydder kan du bruke en kombinasjon av tørket timian, sesamfrø, sumak (eller raspet sitronskall) og en klype salt.

 

Oppskrifts-ID: 1232

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

300 g kyllingkjøttdeig – 1  egg – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ts za’atarkrydder – 1 klype malt chili – 1 klype pepper – 1 ½ ss brødsmuler

Bland kjøttdeigen med egg, Kikkoman Soyasaus og alle krydderne. Tilsett brødsmulene og bland på nytt til du får en masse som er lett å forme.

Fukt hendene og form massen til små kjøttboller på ca. 3 cm. Tre 3 til 5 kjøttboller på hvert spyd og la stå i kjøleskapet i 1 time.

100 g tranebær fra glass – 2 ss Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus med Honning1 ts raspet appelsinskall – 1 ss sitronsaft – 1 klype tørket oregano – 1  chilipepper (valgfritt)

Bland tranebærene med Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus Honning, appelsinskall, sitronsaft og oregano. Hvis du har lyst på et ekstra kick, kan du tilsette finhakket chili etter smak.

1 ss olje til pensling

Pensle kjøttbollene med olje. Grill dem i en varm grillpanne i 5 minutter på hver side. Pensle deretter kjøttbollene med glasur på hver side og grill dem igjen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.